İrfan Buz: "Hedefimiz play-off oynamak"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, iyi takım kurduklarını belirterek, bu seneki hedeflerinin play-off oynamak olduklarını söyledi.
İrfan Buz: "Hedefimiz play-off oynamak"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, iyi takım kurduklarını belirterek, bu seneki hedeflerinin play-off oynamak olduklarını söyledi.

PTT 1. Lig'in ilk haftasında 20 Ağustos Cumartesi günü Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Nurettin Soykan Tesisleri'nde yaptığı antrenmanlarla devam eden Yeni Malatyaspor, Teknik Direktör İrfan Buz da son çalışmada takımının başında yer aldı. Antrenman sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Buz, lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade etti.

Takıma yeni katılan oyuncuların kaliteli olduğunu belirten Buz, "Malatya'da benim bu sezon öncesi ilk idmanım, ailevi nedenlerden dolayı daha önceki idmanlara katılamamıştım. Şu anda baktığımız zaman hakikaten iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyoruz. Yönetimimiz ile istişareler içerisinde nokta transferler yaptık ve iyi bir takım oluşturmaya çalıştık. Zaten iskelet kadromuz belliydi. 6, 7 tane oyuncumuz kalmıştı. Bunların üzerine de diğer transferlerimizi yaptık. Yeni transfer ettiğimiz oyuncular çok kaliteliler. İnşallah çok kısa sürede de takıma uyum sağlarlar ve faydalı olurlar" dedi.

"Ekstra bir şeyler olmadığı takdirde transfer yapmayacağız"

Takımın son durumu ve transferle ilgili de açıklama yapan İrfan Buz, "Biz lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Mersin İdman Yurdu maçı bizim ilk maçımız ve deplasmandaki bu maçtan 3 puanla dönmek istiyoruz. Son olarak Sinan Özkan da takıma katıldı. Ondan önce sola Michael Pereira, sağa Dialiba, ileriye Eren tozlu ve Amutu gibi transferler yaptık. Amutu'nun şu anda ufak bir sakatlığı var. Takımla birlikte antrenmanlara henüz katılamıyor. O da 2-3 haftaya kadar hazır olur. Takımda iyi alternatif oyuncularımız da var. Aslında biz transferi kapatmış durumdayız ama futbolda her an her şey değişebilir. Ekstra bir şeyler olmadığı takdirde transfer yapmayacağız. Bizim Bolu'da iki tane etabımız vardı. Birincisinde ağır çalıştık. İkinci etap da aynı şekilde ama kamptaki ve buradaki arkadaşlık çok üst düzeydeydi. Kamp sürecinde çok iyi bir uyum sağlandı. Bu da başarı için çok önemli ama yalnız takım içinde değil taraftar ve yönetim bütünlüğünü de sağlayarak başarılı olmak istiyoruz. Mersin İdman Yurdu maçı öncesi benim kafamda şu anda iki üç futbolcu hariç net bir durum var. Hemen hemen ilk 11'i belirledim diyebilirim ama futbolcularımız büyük bir rekabet içerisindeler. Bu durum tatlı da olsa biraz zorluk çıkartıyor diyebiliriz. Biz Mersin'in finansal durumu iyi değilmiş, genç bir takımmış gibi şeylere aldırış etmeden hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Çok iyi konsantre olmuş bir şekilde 3 puan almak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"Hedefimiz kesinlikle play-off"

Bu seneki hedeflerinin play-off olduğunu da vurgulayan Buz, "Bizim ligdeki hedefimiz belli aslında, geçen sene düşmemeye oynarken neredeyse play-off'u yakalayacaktık. Bu sene de hedefimiz ilk adımda kesinlikle play-off. Bunu sağlarsak diğer hedefimiz süper lige çıkmak. Malatyaspor'un büyük bir taraftarı var. Onlarla geçen sene çok büyük bir sinerji yakaladık ve bize çok büyük bir destek verdiler. Bu sene de aynı desteği vereceklerini düşünüyorum. Biz şu an ikinci haftada evimizde oynayacağımız Samsun maçını iple çekiyoruz. Taraftarımız da o maçı doldursun ve bizi yalnız bırakmasınlar, hep beraber çok zorlu bir yola çıkacağız. İnşallah mutlu sona ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: