Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Irkçılığı Lanetliyoruz…

Irkçılığı Lanetliyoruz…

Dün Salıydı, biliyorsunuz Salı günleri TBMM’sinde grup toplantıları oluyor ve özellikle muhalefetin açıklamaları, MHP Liderinin milleti dövecekmiş gibi, mehter marşı eşliğinde hemen savaşmaya çıkacakmış gibi ölçüsüz konuşması hepimizi geriyor ve tabi yine gerdi.

Şükür Başbakan fazla muhatap almıyor ve MHP Liderinin konuşması havada kalıyor, yoksa MHP liderine Sayın Başbakan uysa bu ülkede her gün gerginlik olacak.

MHP Lideri Milliyetçilik konusuna takmış durumda, ona göre Türk Milliyetçisi olmak çok önemli ve Türklük Kürtlüğü de kapsıyor.

Başka bir konuya girmeyeceğim sadece şu kadarını ifade edeyim; bunu ben çok saçma buluyorum. Yahu bırak Kürt buna karar versin, “kapsamıyor” diyorsa kapsamıyordur. “İlla kapsayacak” demek net ifade edelim asimilasyondur. Türkiye Cumhuriyeti yıllarca bu ülkede Kürtleri, dindarları görmezden gelmiş, türlü işkenceler uygulamıştır. Artık bu mızrak bu çuvala sığmamaktadır ve Kürt kendisine asimilasyonu kabul etmemektedir, senin ifadenin onu temsil ettiğine inanmamaktadır. Ama bu teröre razı olmak anlamına da gelmiyor ve zaten hükümet tavizsiz bir şekilde terörle mücadeleyi sürdürüyor.  

Netice itibariyle senin saçma sapan devlet mantığın bu ülke insanını huzurlu kılmıyor. Osmanlı yıllarca bu topraklarda niye hâkim kaldı? “Ben Türküm” dediği için değil, “hepimiz kardeşiz” ve “bizden olmayanın hukukunu da kendi hukukumuz gibi koruruz” dediği için.

Bizi birbirimize bağlayan, kaynaştıran ırk değildir, İslam’dır, o mayayı kaldırdığınızda bu toplumun bir parçası mutsuz oluyor ve dışarıdan kullanılacak kıvama geliyor. Neticede devletin başına bela oluyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ırkçılığa neden “şeytani” dediğini anlıyoruz ve ırkçılığa karşıyız. Umarım Sayın Bahçeli de sinirlenmeden, kükremeden, kızmadan, bağırmadan bu gerçeği anlar.

Konya’ya 5. Üniversite Kuruluyor

Dışişleri Bakanımız Konya’daydı. İki güne onlarca açılış, ziyaret ve açıklama sığdırdı. Yine Sayın Davutoğlu samimiyeti, içtenliği ile hepimizin kalbini fethetti.

Tabi bu arada Konya için de müthiş bir de müjde gelmiş oldu. Konya’ya 5. üniversite kuruluyor. İlim irfan merkezi Konya’mıza bu haber hayırlı olsun.

Tarım ve Gıda Üniversitesi'nin kuruluş sürecinin son aşamaya geldiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kararı ilk icraatlardan birisi olarak imzaladığını ifade etti. Sayın Bakanımız Bilim ve Devlet Adamı Ahmet Davutoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu üniversite Konya Şeker tarafından kuruluyor. Sayın Recep Konuk’un Konya’ya yapmış olduğu hizmetlere bir yenisi daha eklenmiş oluyor. Türkmen Beyimizi bizim niye sevdiğimizi anlamayanlara bir daha anlatalım, Recep Konuk Konya’ya hizmet ediyor, Allah Razı olsun. Konya bu üniversite ile tarımın ve gıdanın başkenti oluyor. Hayırlı olsun.       

Rekabet Kurumundan Önemli Karar

Dün Konya ismi bir enteresan haberle ekonomi gündemindeydi. Rekabet Kurulu, altın satış fiyatlarının, satış ve pazarlama koşullarının pazar dışında belirlendiği iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda, Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'ne 7 bin 215,47 lira idari para cezası verilmesine oy birliği ile karar verdi. Şaşırdığımız bir haber, kim dava etti, neden rahatsız olundu, niye böyle bir karar verildi? Elbette Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneğinden bir açıklama bekliyoruz. Şimdilik şaşırtıcı bir karar olduğunu belirtelim ve yapılacak açıklamalar ve araştırmamıza göre önümüzdeki günlerde konuyu tekrar yazacağımızı da ifade edelim.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanlığına Tarık Taşçı atandı

Konya’da önemli bir tartışma da bitmiş oldu. Bu konuda Sayın Bahçeliyi anlıyorum, elbette iyi çalışacağına inandığı insanların il başkanlıklarında olması önemli. Partilerin iç işlerinde demokrasiden daha çok ahenk önemlidir. Demokrasi diye ahengi yok ederseniz her kafadan bir ses çıkar. Bahçeli de kendince doğru olanı yapmış ve ekibinden olan bir arkadaşını il başkanlığına getirmiştir. Tarık Taşçı Bey ve ekibine kutluyor ve Konya’mıza bu görev değişikliğinin hayırlar getirmesini diliyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR