İrlanda bir üst tura çıktı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nun son maçında İrlanda Cumhuriyeti, İtalya'yı 1-0 mağlup ederek üst tura kaldı.
İrlanda bir üst tura çıktı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) E Grubu'nun son maçında İrlanda Cumhuriyeti, İtalya'yı 1-0 mağlup ederek üst tura kaldı. 

Maçın 9. dakikasında gelişen ilk tehlikeli atakta İrlanda Cumhuriyeti'nde Hendrick, ceza sahası çizgisinde buluştuğu topa dönerek sert vurdu ve meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta gitti.

İki takımın da kontrollü oynadığı ilk yarıda, Kuzey İrlanda 21. dakikada Murphy, İtalya ise 43. dakikada Immobile ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı ve ilk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarı da iki takımın orta saha mücadelesiyle başladı. İlk tehlikeli atakta, 53. dakikada İtalya'da De Sciglio'nun ortasına voleyle vuran Zaza'nın şutu, kaleci Randolph'un müdahalesiyle kornere gitti.

Ataklarını sıklaştıran İtalya'da 77. dakikada oyuna sonradan giren Insigne, 3 kişiyi çalımlayarak yaptığı plase vuruşunda direğe takıldı.

Oyunun son dakikalarında üst üste pozisyonlar bulan İrlanda Cumhuriyeti, aradığı golü 85. dakikada buldu. Hoolahan'ın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Brady, düzgün bir kafa vuruşuyla İtalya filelerini havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu sonuçla İtalya, 6 puan ve averaj farkıyla grubunu lider tamamlarken, 4 puana yükselen İrlanda Cumhuriyeti ise en iyi üçüncüler arasına girerek üst tura çıktı.