İş dünyası ile öğrenciler buluştu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Endüstri Mühendisliği Topluluğu Altın Fikirler Atölyesi (ALFA) tarafından 3.sü düzenlenen, alanında uzman isimleri öğrencilerle bir araya geldi.
İş dünyası ile öğrenciler buluştu

Yeni iş fikirleri ve girişimciliği özendirmeyi amaçladığı programın ilk oturumu KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in katılımı ile gerçekleşti. Programda alanında uzman, faklı sektörlerden temsilcilerin hazırladıkları sunumlar dinlendi.

Alanında uzman isimlerin çalışma alanları konusunda bilgi verdikleri, sektörle ilgili iş tecrübelerini paylaştıkları, öğrencilere yol gösterici olması amaçlanan etkinlikte Ecrou Şirketini temsilen Ahmet Enes Polat ‘Global E-ticaret Trendleri’, KORDSA’dan Güngör Kaymak ‘Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm’, BYS GRUP adına Tolga Kaskatı ‘Girişimciler için Veri Bilimleri Fırsatları’, TrueFeedback Şirketi adına Ali Osman Çıbıkdiken ‘Blockchain’ konularında bilgi vererek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Dört farklı oturumda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler mezuniyet sonrası hedefleri noktasında somut örneklerini gördükleri iş dünyası ile ilgili bilgiler edinerek oturum aralarında konuşmacılarla bol bol sohbet etme fırsatı yakaladı. Konya Teknik Üniversitesi Gelişim Yerleşkesinde gerçekleşen etkinliğe KTÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri başta olmak üzere akademik, ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

is-dunyasi-ile-ogrenciler-bulustu-2.jpg

BAŞKAN KILIÇ’TAN KONFERANS

10 Aralık İnsan Hakları günü kapsamında Konya Teknik Üniversitesi destekleri ile hazırlanan ‘İnsan Haklarının Kurumsallaşma Pratiği Ulusal İnsan Hakları Kurumları’ konulu konferansında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç konuk oldu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muazzez Çelik Karakaya, Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Haluk Hâdi Sümer, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 10 Aralık İnsan Hakları günü kapsamında düzenlenen program ile insan hakları ile ilgili bilgi veren İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, insan hakları konusunun tarihi, ülkeler arası konumu, insan haklarının kurumsallaşma pratikleri, insan haklarının neleri kapsadığı, insan hakları konusunda yaşanan problemler konuları hakkında bilgi verdi. Gerçekleşen programın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hâdi Sümer’in takdim ettikleri hediye ve plaketi kabul etti. Program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. •EROL ÇİMEN

is-dunyasi-ile-ogrenciler-bulustu-3.jpg

Etiketler :