İş dünyasından Erdoğan'ın ekonomi mesajlarına destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri, iş dünyası örgütlerinin temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.
İş dünyasından Erdoğan'ın ekonomi mesajlarına destek

İş dünyası örgütlerinin temsilcileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki konuşmasında ekonomiye dair yaptığı değerlendirmeleri memnuniyetle karşıladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kasım 2019’da yürürlüğe girecek olan yeni yönetim sistemine kadar çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gereken 2 yıllık bir "fırsat dönemi" bulunduğunu ifade etti.

Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kongre'de ekonomi alanına ilişkin temas ettiği noktaları oldukça önemsediklerini vurgulayan Olpak, açıklamaların reel ekonomiyi sürdürülebilir şekilde canlandırmak için kararlılık mesajı verdiğini söyledi.

Olpak, şunları kaydetti:

"MÜSİAD olarak 2012 yılında hazırladığımız 'Orta Gelir Tuzağı' adlı raporumuzda vurguladığımız gibi, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşabilmesi için Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği yapısal reformları ve uzun vadeli politikaları muhakkak gerçekleştirmesi gerekiyor. 2023 yılında kişi başına düşen gelirde 25 bin dolara, ihracatta ise 500 milyar dolara ulaşabilmemiz için mevcut teknoloji ve üretkenlik seviyemizi daha üst noktalara taşımaya, Ar-Ge ve yenilik çalışmalarını daha fazla teşvik etmeye, finansal araçlarımızı çeşitlendirmeye ve imalat sanayisinde dışa bağımlılığı azaltmaya ihtiyacımız var. Bütün bunların yolu, hızlı ve son derece etkin bir karar alma mekanizmasının tesis edilebilmesinden geçiyor. Yeni yönetim sistemini bunun başarılabilmesi için çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz." 

"2023 hedefleri yegane kılavuzumuz"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Erdoğan'ın Kongre'deki konuşmasının ekonominin tüm oyuncuları için hem bir hedef hem de sorumluluk arz ettiğini, Erdoğan'ın kararlılığının iş dünyası temsilcileri tarafından da paylaşılması gerektiğini söyledi.

Büyükekşi, "2023 yılına dair hedefler, sadece AK Parti'nin veya AK Parti'ye oy vermiş yurttaşlarımız için değil, tüm halkımız için refah ve huzur getirecek nitelikte. Biz, Türkiye'nin ihracatçıları olarak, üzerimize düşen sorumlulukların bilinci ile hareket ediyor, çalışmalarımızı 2023 stratejisi çerçevesinde şekillendiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek, ihracatta 500 milyar dolar hedefini yakalayarak ticarette daha fazla söz sahibi olmak, dünya ticaretinden yüzde 1,5 pay almak gibi hedefleri bulunduğunu anlatan Büyükekşi, devamla şunları kaydetti:

"Ülkemizin geliştirdiği 2023 hedefleri TİM olarak tüm faaliyetlerimiz için yegane kılavuzumuz. Sadece üretim değil, yatırım, istihdam gibi konularda da ülkemizin en önemli oyuncuları olan ihracatçılarımız, ülkemizin dünyada hak ettiği konuma gelebilmesi için canla başla çalışmaya devam edecek. Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma ile birlikte ülke olarak gerek üretimde gerekse de ihracatta yüksek katma değer yaratarak kişi başı gelirimizi 25 bin dolar düzeyine çıkarmak için gayret göstermeye devam edeceğiz."