İş makineleri sektörü Latin Amerika'daki projelere odaklandı

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen:- "Latin Amerika'daki inşaat sektörü harcamalarının 2021 yılına kadar 600 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor"- "Bölge, Türk iş makineleri sektörü için bü
İş makineleri sektörü Latin Amerika'daki projelere odaklandı

ANKARA (AA) - CÜNEYT KEMAL ÖZKÖK - Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, Latin Amerika'daki inşaat sektörü harcamalarının 2021 yılına kadar 600 milyar dolara ulaşmasının tahmin edildiğini belirterek, "Bölge, Türk iş makineleri sektörü için büyük fırsatlar oluşturuyor. Doğru iş birlikleri ve stratejilerle bu projelerden pay almak mümkün." dedi.

Özgen, AA muhabirine, 2-5 Ekim'de Şili'de düzenlenen Uluslararası İnşaat Teknolojisi ve Ekipmanları Fuarı'na (CONEXPO Latin America) 30'dan fazla firmayla katıldıklarını ve iş birliği fırsatlarının kapılarını araladıklarını söyledi.

Fuarın oldukça verimli geçtiğini ifade eden Özgen, 133 ülkeye ihracat yapan Türk iş makinesi sektörünün Latin Amerika ile satış ağını genişletmeyi hedeflediğini bildirdi.

Özgen, bu bölgenin sektör için büyük öneme sahip olduğuna işaret ederek, İMDER üyeleriyle Şilili sektör temsilcilerinin gelecek yıldan itibaren karşılıklı ticaret heyetleri düzenleyebileceklerini dile getirdi.

Şili'deki sektörel organizasyonlara delegasyon şeklinde katılabileceklerini vurgulayan Özgen, "Latin Amerika'daki inşaat sektörü harcamalarının 2021 yılına kadar 600 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bölge, Türk iş makineleri sektörü için büyük fırsatlar oluşturuyor. Doğru iş birlikleri ve stratejilerle bu projelerden pay almak mümkün." diye konuştu.

- "Gelecek yılki fuara davet ettik"

Fuarda diğer partnerleriyle de bir araya geldiklerini ve Latin Amerika'daki meslektaşlarını gelecek yıl Ankara'da düzenlenecek fuara davet ettiklerini belirten Özgen, şunları kaydetti:

"Özellikle 2020'de Ankara'da gerçekleşecek 'Komatek 16'ncı Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Ekipmanları İhtisas Fuarı'nın diğer paydaşlara tanıtılması ana gündemlerimizden biri oldu. Fuarın uluslararası niteliğinin güçlendirilmesi için İMDER olarak, Latin Amerika bölgesindeki sektör temsilcileriyle bir araya geldik. Bölgeye yönelik çalışmalarımızı ilerleyen dönemlerde de sürdüreceğiz."


Kaynak: