İş sağlığı ve güvenliği sertifikası için yeni sınav

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası için yeni sınav

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek, 10 kişiden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerindeki işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri eğitimini alarak kendi iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerini belirtti. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında 9 Ekim 2015 tarihinde iş birliği protokolü imzalandığını ve bu doğrultuda eğitimlerin Anadolu Üniversitesi tarafından internet üzerinden verildiğini hatırlatan Başkan Seyit Faruk Özselek, “Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim ve Sınavlarının ilki geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yapılan ilk sınavda başarılı olamayanlar ve ilk eğitimi kaçıranlar için yeni başvurular başladı. İş yeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde az tehlikeli olarak belirtilen tüm iş yerlerinde belirtilen belgenin alınması halinde işverenler üzerindeki hizmet alma zorunluluğu kalkmış olacak ve iş güvenliği uzmanı ile iş yeri hekimliği istihdamı için ortaya çıkma ihtimali olan maliyet ortadan kalkacaktır. Bu sebeple ondan az çalışanı olan işverenler biran önce Anadolu Üniversitesi e-sertifika portalına eğitim kayıtlarını yaparak eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir” şeklinde belirtti.
“KAYITLAR 24 HAZİRAN’DA SONA ERECEK”
Eğitim kayıtlarının Anadolu Üniversitesi e-sertifika portalı üzerinden yapılacağını belirten Başkan Seyit Faruk Özselek, “Konuyla ilgili işverenlerimiz eğitim kayıtlarını 24 Haziran 2016 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Kayıtlar Anadolu Üniversitesi e-sertifika portalı üzerinden yapılmaktadır. İş yeri Tehlike Sınıfları Tebliğinde az tehlikeli olarak belirtilen tüm iş yerlerinde belirtilen belgenin alınması halinde işverenler üzerindeki hizmet alma zorunluluğu kalkmış olacak ve iş güvenliği uzmanı ile iş yeri hekimliği istihdamı için ortaya çıkma ihtimali olan maliyet ortadan kalkacaktır. Bu sebeple 10 kişiden az çalışanı olan işverenler biran önce Anadolu Üniversitesi e-sertifika portalına eğitim kayıtlarını yaparak eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim ücreti ilk sınavda başarısız olan kişiler için 125 TL, yeni kayıt yaptıracak kişiler için 250 TL’dir” dedi.