IŞİD herkesten çok Türkiye için tehdit

Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada IŞİD'in herkesten çok Türkiye'ye tehdit olduğunu söyledi.
IŞİD herkesten çok Türkiye için tehdit

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nun İstanbul'daki toplantısında konuştu. Ortadoğu'daki terör tehdidine değinen Davutoğlu, 'IŞİD herkesten çok Türkiye'ye tehdittir' dedi. IŞİD ile mücadele ile ilgili Avrupa'da dillendirilen 'Esad'la işbirliği' söylemine de değinen bu durumunun IŞİD'i güçlendireceğini söyledi.

DEMOKRASİYİ TERK ETTİLER

Konuşmasında Ortadoğu ve Arap dünyasındaki gelişmeler üzerinden demokrasi vurgusu da yapan Davutoğlu, "Bize geçmişte demokrasi dersi vermeye kalkanlar, Ortadoğu'da demokrasiyi ve demokratik güçleri terk ettiler ama biz terk etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Davutoğlu ayrıca, "Dünyada her millet, her dinden insan nasıl demokrasiyle idare edilebilme kapasitesine sahipse İslam toplumları da demokrasiyi hem yaşatırlar, hem geliştirirler. İslam dünyası, IŞİD ile anılamaz" dedi.

ESED'LE İŞBİRLİĞİ IŞİD'E YARAR

IŞİD ile mücadele için Suriye rejimiyle işbirliği yapılırsa IŞİD'in militan sayısı daha da artacağının altını çizen Davutoğlu, 'Kendini dışlanmış hisseden Sünniler IŞİD'e kayar. Bizim IŞİD benzeri terör örgütlerine karşı tavrımız kesindir. IŞİD herkesten çok Türkiye'ye tehdittir' dedi.