IŞİD Musul'un önemli ilçesini kaybetti

Irak ve Suriye'deki terör eylemleriyle gündeme gelen IŞİD, Ağustos ayında kontrolünü ele geçirdiği Musul'un ilçesi Şengal'i kaybetti. Peşmerge güçleri, bölgeye doğru ilerleyerek, Şengal'de hakimiyeti yeniden sağladı.
IŞİD Musul'un önemli ilçesini kaybetti

Peşmerge güçlerinin, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Musul'un Şengal (Sincar) ilçesini ele geçirdiği belirtildi.  Geçtiğimiz günlerde Sincar Dağı da denilen Şengal ilçesine doğru ağır silahlarla konvoy halinde harekete geçen Peşmerge, Şengal'de hakimiyeti tamamen sağladı. 

Peşmerge hızla ilerliyor

Ağır silahlar eşliğinde Musul'un Zummar nahiyesinden yola çıkan Peşmerge konvoyu, Zummar-Sinun yolunun kontrolünü sağladıktan sonra Sincar(Şengal) dağına ulaştı. Konvoy, Yezidilerce kutsal kabul edilen Şerafettin bölgesinde 4 aydır terör örgütü IŞİD ile çatışan Yezidi ve peşmergelerle buluştu.

İbadi Barzani'yi tebrik etti

Bugün sabah saatlerinde de Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, Peşmerge güçlerinin Şengal (Sincar) Dağı'na ulaşarak terör örgütü IŞİD'in kuşatmasını kırdığı gerekçesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi  Başkanı Mesut Barzani'yi tebrik etti. 

IŞİD, 4 Ağustos'ta Musul'da ilerleyerek, Yezidilerin çoğunlukta yaşadığı Şengal ilçesini ele geçirmiş, onbinlerce Yezidi, Sincar Dağı'nda günlerce mahsur kalmıştı. Yezidiler, daha sonra AFAD ekiplerince Türkiye'ye sığınmışlardı.