"Işık evine düzenlediğimiz operasyonda esrar tohumu bulduk"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur, 1999 yılında sözde ışık evlerine yaptıkları operasyonda esrar tohumu bulduklarını anlattı ve "FETÖ'nün ilgili olmadığı hiçbir melanet yoktur." dedi.
"Işık evine düzenlediğimiz operasyonda esrar tohumu bulduk"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası" konulu söyleşide, FETÖ'nün Türkiye'deki sanat, spor ve iş dünyasından kişileri de ele geçirdiğini belirtti.

Abdullah Öcalan ile Fethullah Gülen arasında çok benzerlikler olduğunu anlatan Uğur, "Öcalan'ı çok yakın tanıyan birisiyim. 8 ay çok yakın mesaimiz oldu. Fiziksel hareketlerine baktığım zaman burnunu karıştırma, elini yüzünü oynatma gibi konularda bir gariplik, bir oynaklık var." dedi.

"Askeri okul öğrencilerine esrar tohumu tütsülediler"

Orduda görevde olduğu süreçte yaşadığı bir operasyon anısını paylaşan Emekli Albay Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1999 yılında Ankara'da istihbarat grup komutanıyım. Sözde ışık eviyle ilgili arkadaşlar bir ihbar almışlar ve bölgeye gittik. Gidip gördüğümüzde kapıda Türk bayrağı üzerinde bir Mustafa Kemal Atatürk resmi, altında da Nutuk. İçeriye bir girdik 14-15 yaşında askeri okul öğrencileri. Bu çocukların ifadelerini aldığımızda bize dediler ki 'komutanım aslında biz hafta sonu maça gitmek istiyorduk, sinemaya gitmek istiyorduk fakat eve girdikten sonra evden çıkarken büyük bir mutluluk içinde çıkıyorum.' dediler. Bu benim dikkatimi çekti ve evde yeniden inceleme yaptık. Evde sigara dumanından kurtulmak için tütsüler yakılır, bu tütsüyü aldık ve yanıyordu. Bunu kriminala gönderdik, içerisinden esrar tohumu çıktı. Bunu kimse bilmiyor. FETÖ'nün ilgili olmadığı hiçbir melanet yoktur."

2002 yılında öldürülen tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu'nun ölümünün arkasında da FETÖ'nün olduğunu iddia eden Uğur, "Onu katlettiler. Çünkü 'Köstebek' diye bir kitap çıkaracaktı. Bu kitapta emniyet içerisine yapılanma var. Önce telefonla tehdit ettiler, sonra 'yakarız, yıkarız' dediler. Sonra 300 bin dolar teklif ettiler. Sonra da adamı çoluğunun, çocuğunun gözü önünde vurdular." diye konuştu.

"FETÖ, her yerde bomba patlatabilir"

FETÖ'nün çok tehlikeli eylemler hazırlığında olduğunu savunan Uğur, "FETÖ, her yerde bomba patlatabilir. Sansasyonel eylemlerle milleti yine sokağa döküp bir iç savaşa götürebilirler." iddiasında bulundu.

Rus savaş uçağının düşürülmesine de değinen Uğur, "Bu uçağı düşürenler şu an tutuklu. Emri veren general tutuklu. Rus uçağının düşürülmesi Türkiye'nin işine yaradı mı? Hayır. Tam tersi millet acından öldü. Angajman kuralları tam olarak yapılmadı. Bu uçak bilerek vuruldu. Yine ABD, Fethullah Gülen'in işidir bu. Bunlar sadece suikast yapmazlar, FETÖ her şeyi yapar. Bakın yaptılar." diye konuştu.