Işık: Türkiye'nin terör örgütlerine karşı tutumu son derece net

Milli Savunma Bakanı Işık, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı tutumunun son derece net olduğunu belirterek, "Ulusal güvenliğimize yönelebilecek risk ve tehditlere hoşgörü göstermemiz söz konusu değildir." dedi.
Işık: Türkiye'nin terör örgütlerine karşı tutumu son derece net

 Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı tutumunun son derece net olduğunu belirterek, "Sınırlarımızın dokunulmazlığı ve ulusal güvenliğimize yönelebilecek risk ve tehditlere hoşgörü göstermemiz söz konusu değildir." dedi.

Işık, Singapur'da düzenlenen 15. Asya Güvenlik Zirvesi'ne katıldı.

Zirve kapsamındaki "Asya'nın karmaşık güvenlik sorunları", "Asya'daki askeri rekabetin yönetimi" ve "Belirsizlik zamanlarında fark yaratma" oturumlarını İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile takip eden Bakan Işık, daha sonra Singapur Savunma Bakanı Ng Eng Hen'in ev sahipliğindeki yemeğe iştirak etti. Burada konuşan Işık, DAEŞ terör örgütüyle mücadelenin önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ülkemizin terör örgütlerine karşı tutumu son derece nettir. Sınırlarımızın dokunulmazlığı ve ulusal güvenliğimize yönelebilecek risk ve tehditlere hoşgörü göstermemiz söz konusu değildir. Bu risk ve tehditlere sebep olan terör örgütlerine karşı milli angajman kurallarımızın gereği ne ise onu yapar, bu tehdidi bertaraf ederiz. DAEŞ veya PYD/YPG kaynaklı olması durumu değiştirmez. DAEŞ ile mücadelenin zaten başından beri içindeyiz. Sınır hattımızı DEAŞ'tan temizleme konusunda kararlıyız. Ulusal güvenliğimize başka riskler, sınırlarımıza yönelik başka tacizler de vuku bulmaya devam ederse, biz de mukabele etmeye devam edeceğiz."

"Asya Güvenlik Zirvesi"

"Asya Güvenlik Zirvesi" olarak da bilinen IISS Shangri-La Diyaloğu, Asya-Pasifik savunma bakanları güven oluşturma ve pratik işbirliğini artırma amaçlı yürütülüyor.

2002 yılında başlatılan diyaloğun 15'incisi Singapur'da 3-5 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Shangri-La Diyaloğu'na geniş Asya-Pasifik bölgesi genelinde savunma bakanlarının yanı sıra savunma uzmanları ve istihbarat yöneticileri de katılıyor.