İskele faciasında ölen işçilerin kimlikleri belli oldu

İzmir'de bir binanın dış cephe çalışması için kurulan demir iskelenin çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçilerin kimlikleri belli oldu.
İskele faciasında ölen işçilerin kimlikleri belli oldu

İzmir'de bir binanın dış cephe çalışması için kurulan demir iskelenin çökmesi sonucu yaşamını yitiren işçilerin kimlikleri belli oldu. Olayda 3 işçi yaşamını yitirirken, kalbi duran ve öldü denilen 2 işçi ise sağlık ekiplerinin dakikalar boyunca süren kalp masajıyla hayata tutunmuştu. Rüzgarın da etkisiyle bir anda çöken iskelede Ercan Özkaya (40), Zihni Bayburt (58), Arif Gül (48) olay yerinde hayatını kaybetti.

'Öldü" denilen işçiler kalp masajıyla hayata döndü

Ağır yaralanan ve "öldü" denilen 2 işçinin de ilk anda kalbi durdu. Ancak gelen sağlık ekiplerinin dakikalarca yaptığı kalp mesajıyla hayata geri dönen 2 işçi tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

Olay nasıl olmuştu?

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Bornova ilçesinde 6213 sokaktaki 10 katlı bir binada meydana geldi. 5 işçi, dış cephe boyaması için kurdukları iskeleye çıktı. Bu sırada rüzgarından etkisiyle iskele sallandı. Dengesini kaybeden işçiler, halatın da kopmasıyla beraber 10. kattan aşağıya düştü. Zemine düşen işçilerden 3'ü olay yerinde hayatını kaybetti. Bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. 3 işçinin hayatını kaybettiğini belirleyen ekipler, ağır yaralanan iki işçiyi hemen ambulansa alarak ilk müdahaleyi yaptı. Kalbi duran işçilere dakikalarca kalp masajı yapan ekipler, 2 işçiyi hayata döndürdü.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: