İşkur Genel Müdürü Yazıcı:

İşkur Genel Müdürü Yazıcı:
İşkur Genel Müdürü Yazıcı:
"İşkur, 2015 yılı ocak-şubat döneminde kadınlarda, 51 bin 101 kişiyi işe yerleştirdi. Geçen yılın aynı dönemine göre, kadın işe yerleştirmelerde yüzde 32'lik bir artış meydana geldi"

ANKARA (AA) - İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2015 yılı ocak-şubat döneminde, 51 bin 101 kadına iş imkanı sağladıklarını, kadın işe yerleştirme oranının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 arttığını bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, kurum olarak kadın istihdamının çok önemli olduğu bilinciyle, sundukları hizmetleri hem çeşitlendirmek hem de kalitesini artırmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

Kadın istihdamının artmasında İşkur'un rolünün büyük olduğunu vurgulayan Yazıcı, işgücünün istihdam edilebilirliğini arttırmakta önemli bir yeri bulunan aktif işgücü piyasası programları kapsamında kadınların etkinliğinin göze çarptığını belirtti.

Yazıcı, şunları kaydetti:

"İşkur, 2015 yılı ocak-şubat döneminde kadınlarda, 51 bin 101 kişiyi işe yerleştirdi. Geçen yılın aynı dönemine göre kadın işe yerleştirmelerde yüzde 32'lik bir artış meydana geldi. Kurumun mesleki eğitim kurslarından 2015 yılının ilk iki ayında 9 bin 431 kadın yararlanmış olup, bu sayı toplam katılımcı sayısının yüzde 51,1'ini oluşturmaktadır. Ayrıca kuruma kayıtlı işsizlerin sahip oldukları teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmeleri ve mesleki deneyim kazanmaları maksadıyla düzenlenen 'İşbaşı Eğitim Programları'ndan 6 bin 685 kadın yararlanmıştır. Bu sayı ise toplam yararlanıcı sayısının yüzde 53,4'ünü oluşturmaktadır."