İŞKUR ilanıyla 8 bin lira maaşlı iş

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), internet sitesinde yayınladığı iş ilanlarıyla yüz binlerce aileye umut oluyor. 2 bin liradan başlayıp 8 bin liraya kadar çıkan maaşla çalışacak eleman arayan şirketlerin ilanlarının yer aldığı web sayfasına CV yağıyor.
İŞKUR ilanıyla 8 bin lira maaşlı iş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılanistihdam seferberliğine özel sektörün yanı sıra kamu kuruluşları da katkı yapıyor. Bu kuruluşların başında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bulunuyor.

İstihdama dev katkı

2018 yılında işe yerleştirdiği kişi sayısını yüzde 18 artırarak 1 milyon 247 bin 188’e taşıyan İŞKUR, 2019’a da iyi bir başlangıç yaptı. Kuruluşun ocak ayından bu yana yüzde 30-35’i kadın, yüzde 30-35’i genç olmak üzere 300 bin kişiyi istihdama dahil ettiği açıklandı. Bu rakamın daha da artacağı, sene sonunda 1 milyon 300 bini aşacağı tahmin ediliyor.

İŞKUR’un şubelerinde ve internet sitesi www.iskur.gov.tr ‘de her ay yer bulan 140-160 bin açık iş ilanının yüzde 99,8’i özel sektörden geliyor. Kamunun payı ise binde 1 ila binde 2 mertebelerinde.

En çok işçi aranıyor

Mesleklere göre açık iş ilanlarında ilk sırayı 10 bin 5’le beden işçisi alıyor. Onu 4 bin 590’la turizm ve otelcilik elemanı, 2 bin 630’la satış danışmanı, 2 bin 446’yla makineci izliyor. Ayrıca temizlikçi için 2 bin 306, çağrı merkezi müşteri temsilcisi için bin 915, garson için bin 765 garson, güvenlik görevlisi için bin 320, ön muhasebeci için 871, konfeksiyon işçisi için 772, reyon sorumlusu için 705, büro elemanı için 648, aşçı için de 505 ilan yayında. Maaşlar ise 2 bin liradan başlıyor, firmalara ve mesleklere göre değişiyor.

Şu aşamada İŞKUR’un internet sitesinde cazip iş fırsatlarıyla karşılaşmak mümkün. Örneğin Türk Telekom, 10 daimi işçi alımı yapmak üzere kuruluşa ilan verdi. İlanda pozisyonlara göre işe alınacak olan çalışanlara 3 bin ila 8 bin lira maaş ödeneceği ifade ediliyor.

CV sağanağı

www.iskur.gov.tr yakından takip ediliyor. Gençlerin ve kadınların radarında olan siteye art arda CV geliyor. İŞKUR personeli, gerek CV’leri kontrol etmek gerekse iş arayanları işverenlerle buluşturmak için yoğun bir mesai içerisinde.

Hummalı bir çalışma yürütüyoruz

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Türkiye’nin işsizlikle mücadele noktasında önemli aşamalar kat ettiğini dile getirerek, “Bunda kurum olarak bizim de payımız var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 için 2,5 milyon yeni istihdam hedefi koyduğunu hatırlatan Uzunkaya, “Bu çerçevede tüm kamu kurum kurumları el ele, omuz omuza veriyoruz. İstihdam oranının artması için hummalı bir çalışma yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özelde de yoğun talep var

İş başvurularının yapıldığı web sitelerinde İstanbul Havalimanı için çok sayıda ilan yer alıyor. İstanbul Havalimanı başlangıçta 100 bin kişiye, tüm etapları tamamlandığında ise 225 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Yabancı şirket de işçi alacak

İstanbul Havalimanı’na taşınmanın tamamlanması sonrası büyük ve küçük ölçekli Türk işletmelerin işe alım ilanları hız kazanırken, İstanbul’a sefer sayılarını artırması beklenen yabancı havayolu şirketleri de Türkiye’de kadrolarına yeni çalışanlar katacak. Tarihi taşınma sonrası yolcu sayısının daha da artacağı İstanbul Havalimanı’nda yer alan büyük ve küçük ölçekli işletmeler daha çok personele ihtiyaç duyunca işe alım ilanına çıktı. Havalimanında en çok mağazalar ile yiyecek içecek noktaları için personel aranıyor.

İş ilanı geniş

Türkiye’ye uçan yabancı havayolu şirketleri de yeni personel alımıyla ilgili ilana çıktı. Son olarak Doha merkezli Katar Havayolları da İstanbul için personel alımı ilanı yayınladı. Katar Havayolları, İstanbul için işe alım uzmanı, kıdemli satış destek temsilcisi, kargo satış ve servis sorumlusu arıyor. Alman Lufthansa Havayolları ise müşteri hizmetleri danışmanı alımıyla ilgili ilana çıktı.