İslam dünyası bu bayramda da buruk

İslam Dünyası bir Ramazan bayramı daha silahların gölgesinde karşılıyor. Suriye, Irak, Filistin’de devam eden savaşlar sebebiyle İslam âlemi bir Ramazan bayramını daha buruk karşılıyor.
İslam dünyası bu bayramda da buruk

İslam dünyası uzun yıllardır Bayramları huzurlu bir şekilde karşılayamıyor. Dünyanın farklı yerlerinde bayramlarda bile Müslüman kanının akıtılması İslam âleminin bayramları coşkuyla yaşamasını engelliyor. Irak, Suriye, Filistin, Mısır, Doğu Türkistan ve pek çok farklı yerde Müslümanlara bayram günlerinde de dahi eziyetler yapılıyor.  Savaşın başladığı 2011'den bu yana 7. Ramazan Bayramı'na hazırlanan Suriyeliler, bir bayrama daha buruk giriyor. Savaşın başladığı günden bu yana Suriye’de Müslüman kanı akmaya devam ediyor.  Geçen sene Suriye’de Ramazan Bayramında ateşkes ilan edilmiş ancak ateşkesi ihlal eden Rus savaş uçaklarının, İdlib'de düzenlediği saldırıda 3 çocuk ölürken, 17 kişi de yaralanmıştı.

8-1-3-007.jpg

KATAR KRİZİ’NDE BİR SONUÇ ALINAMADI

Her bayramı silahların gölgesinde karşılayan İslam dünyası bu sene bir de körfez ülkelerini karşı karşıya getiren Katar krizi ile bayrama girmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz ay Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri Mısır ve Yemen ve Libya; Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini açıklamıştı. Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA'da yayınlanan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, ülkenin milli güvenliği için Katar ile tüm diplomatik ilişkilerin kesildiği, deniz ve hava sınırlarının da kapatıldığı bildirildi. Bu gelişmelerin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde arabuluculuk çalışmalarını başlatmıştı. Erdoğan’ın Bayram’a kadar krizi sona erdirelim çağrısına taraflardan olumlu yanıt gelmedi. Böylece her bayramı silahların gölgesinde karşılayan İslam âlemi bu Ramazan bayramına bir de Müslüman ülkeler arasında yaşanan diplomatik kriz ile girmiş oldu.

İSMAİL KOÇ/YENİ HABER GAZETESİ

8-1-2-008.jpg