İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya’ya büyük ödül

2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olan Konya’ya İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Turizm Başkenti Nişanı verildi.
İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya’ya büyük ödül

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından düzenlenen 15. İslam İşbirliği Teşkilatı Üyeleri Ticaret Fuarı Riyad’da yapıldı. Dört kıtadan 57 üyesi bulunan teşkilatın düzenlediği fuarda, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya’da yıl boyu yapılacak etkinlikler tanıtıldı. Fuarın açılış törenine Konya Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen katılan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı’ya, Riyad Emiri Prens Faisal Bin Bandar Bin Abdulaziz tarafından 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Nişanı takdim edildi.

islam-dunyasi-turizm-baskenti-konya’ya-buyuk-odul-2.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın İslam Dünyası Turizm Başkenti sıfatıyla dünyada birçok çalışmaya imza attığını, Türkiye’yi temsil ettiğini belirterek, ‘Geçmişi Tarih Yazan Şehrin Geleceği Dünyaya Açılıyor’ vurgusuyla çalıştıklarını söyledi. 13. yüzyılın en muhteşem Türk şehri olan Konya’yı 21. yüzyılın en muhteşem şehri yapmak için canla başla çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Riyad’da takdim ettiği ödülün son derece önemli olduğunu ifade etti. Başkan Akyürek, verilen ödülün bütün Konyalılar için hayırlı olmasını diledi. 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olan Konya’da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve üniversiteler tarafından; tanıtım, bilim, kültür ve sanat faaliyetleri, fuarlar, sportif etkinlikler, yeni yapılar, restorasyonlar, çevre düzenlemeleri gibi çok sayıda program ve yatırım hayata geçiriliyor.
2015 yılında Kudüs’ün üstlendiği, 2016 yılında Konya’nın devraldığı İslam Dünyası Turizm Başkenti unvanı 2017 yılında Medine’ye devredilecek.