"İslam Dünyası uyanık olmalı"

"İslam Dünyası uyanık olmalı"

Altınekinliler Derneği Mayıs ayı toplantısı dernek binasında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kamu İhale Kurumu Müşaviri Ferruh Solak, Orta Doğu’daki ülkelerinin küçük devletlere bölerek parçalamak istendiğini belirterek, bu anlayışa karşı İslam dünyasının uyanık olması gerektiğini söyledi.

Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mayıs ayı toplantısı dernek binasında gerçekleşti. Bu ay toplantıya konuşmacı olarak katılan Kamu İhale Kurumu Müşaviri Ferruh Solak, öğrencilerle sohbet etti. Toplantıya Altınekinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Erol Poçan, Altınekin ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Seyit Ali Atçeken, Altınekinliler ve öğrenciler katıldı. Türkiye’nin etrafında Türkiye’yi sürekli rahatsız eden gelişmelerin olduğunu ifade eden Kamu İhale Kurumu Müşaviri Ferruh Solak, “Dünyada aşağı yukarı 200 tane devlet var. Dünyadaki bazı devletlerinde hem yayılabileceği arazi hem de sahip olduğu yerlerin insan sayısı bakımından fazla büyüme imkanı yok. İsrail, hem nüfus olarak hem kendi toprakları hem de çevresindeki devletlere bakıldığında çok fazla büyüme ihtimali olmayan bir devlet. Bu böyle olunca dünya, İsrail’e göre büyük kalan ve büyüklükten dolayı nisbi olarak güçlü olan herhangi bir sıkıntıdan dolayı İsrail’i önüne geçecek devletlerin küçültülmesi gibi bir hedefe sürüklenmeye çalışılıyor. Bu düşünce 200 devlet çok az en az 500 devlet olmalı diyor. Örneğin Türkiye’yi 3’e bölerse, Suriye’yi 2’ye, Irak’ı 3’e bölerse bunların hepsini son hedefi kendi milletlerine vaat edildiği düşünülen araziyi güçlü devletleri zayıflatıp küçük devletler oluşturmaya çalışılan bir anlayış var. Bu anlayışa karşı İslam dünyasının uyanık olması gerekiyor. Mezhepçi yaklaşımlara itibar etmememiz gerekir” dedi.

islam-dunyasi-uyanik-olmali-1.jpg

HER TÜRLÜ İKİLİK BİZİ SIKINTIYA SOKAR

Bölgenin dizaynında Türk milletinin göz ardı edilerek farklı haritaların ortaya çıkarılıyor olmasının herkesi rahatsız ettiğinin altını çizen Solak, “Bizim gidebileceğimiz bir yer yok. Suriye’den misafirler var. İnsanın vatanını terk etmesi çok zor bir şey. O yüzden millet olarak çok uyanık olmamız lazım. Varılmaya çalışılan sonucu doğru okumamız lazım. Doğru gördüklerimizi bu tür platformlarda rahatça izah edebilmeliyiz. Bazı şeyleri konuşmaktan çekinmemeliyiz. Bir an önce bizim bu konularda fikir sahibi olmamız gerekiyor. Ülkemizi tek tutmanın yollarını aramalıyız. Her türlü ikiliğin bizi sıkıntıya sokacağını iyi bilmeliyiz” diye konuştu.  

islam-dunyasi-uyanik-olmali-2.jpg

islam-dunyasi-uyanik-olmali-3.jpg
İSMAİL POÇAN

Kaynak:YENİ HABER