İslam dünyasına kardeşlik mesajı

Konya’da öğrenim gören 90 ülkeden yaklaşık 4 bin uluslararası öğrenci Ramazan boyunca iftar sofralarında biraraya geliyor. Çok farklı ülkelerden ülkemize gelen öğrenciler tüm İslam âlemine birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veriyor.
İslam dünyasına kardeşlik mesajı

Konya’da öğrenim gören uluslararası öğrenciler İki Doğu İki Batı Derneği’nin organize ettiği programla iftarlarda bir araya geliyor. Konya’da 90 ülkeden yaklaşık 4 bin uluslararası öğrenci öğrenim gördüğünü ifade eden İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Arslan, “Konya’da öğrenim gören bu kardeşlerimizin büyük bir çoğunluğu Müslüman. Çok az sayıda gayrimüslim var. Bu kardeşlerimiz ailelerinden uzakta gurbetteler. Memleket özlemi duyuyorlar. Yaptığımız programlarla 90 ülkeden gelen öğrencilerle bir ümmet ruhunu oluşturuyoruz. Bu kardeşlerimize inşallah bu Ramazan’da da hayırseverlerimiz ile birlikte aile olacağız.  Bu kardeşlerimizin içinde de evde kalanlar var. Yurtta kalanların evde yemek imkânı oluyor ancak evde kalanlar sınav ile birlikte Ramazan’ın yaklaşması ile birlikte evde yemek yapmaları zorlaşıyor. Biz de geçtiğimiz yıl başlattığımız, bu yıl da devam ettiğimiz projemiz ile günlük 150 uluslararası öğrencimize iftar programlıyoruz. Bu iftarları da hayırseverlerimizin bağışları ile gerçekleştiriyoruz. Bağışçılarımız isterlerse belli bir sayıda öğrenciyi, isterlerse de günlük 150 öğrencinin tamamının iftar masraflarını karşılayabiliyorlar. Hayırseverlerimiz iftar havuzumuza diledikleri kadar bağışta bulunarak iftar ikramında bulunabilirler.” dedi.

1-280.jpg

“ÖĞRENCİLER İFTARDA BULUŞMAKTAN ÇOK MUTLU”

Ramazan’ın bir paylaşma ve bereket ayı olduğunun altını çizen Arslan, “Ramazan ayının bir bereket ayı olduğu bilinciyle uluslararası öğrencilerimizle birlikte sofralarımızı paylaşıyoruz. Bunun dışında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmak üzere fitre, zekât ve öğrencilerimizin erzak desteğini karşılamak için alışveriş çeki gibi bağışları da bekliyoruz.Geçen yıl bu iftar programlarının ilkini başarıyla gerçekleştirdik. İftarda sayımız kimi zaman 200’e çıktı, kimi zaman 120’ye düşütü ancak hiçbir zaman yemeklerimiz israf olmadı. Artan yemeklerimiz yine öğrenci evlerine dağıtılıyor. Hayırseverlerimiz dilerlerse kendi iftar bağışında bulunduğu günde iftar programına misafirleri ile birlikte sayılarını önceden bildirmek kaydıyla katılabiliyorlar. Öğrencilerimizle aynı sofrayı paylaşıp ümmet ruhunu yaşayabilirler. Öğrencilerimiz aynı sofrada bulunmaktan dolayı mutluluk duyuyorlar. Birlikte iftar vakti ezan okuyarak, iftar öncesi ve sonrasında dua ederek kardeşliklerini pekiştiriyorlar. Ümmetin tüm coğrafyalarından gelen kardeşleriyle yeni dostluklar da geliştiriyorlar. Hayırseverlerimize dua ediyorlar. Böyle bir ortamın ortaya çıkması öğrenci kardeşlerimizi de ziyadesi ile mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.

2-152.jpg

“TÜRKİYE DOSTU BİR NESİL GELİYOR”

Türkiye’nin dünyadaki mazlumlara ve ümmet coğrafyasına karşı büyük bir sorumluluğunun olduğuna da değinen Arslan, “Ülke olarak misafiri seven bir toplumuz. Misafiri seven, ekmeğini paylaşan kendi yatağını misafirine veren bir ülke olarak biliniyoruz. Bu uluslararası öğrenci kardeşlerimiz 5 yıl ülkemizde misafir oluyorlar. Bu ve benzeri faaliyetlerle hem öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de onlara ensar muhacir kardeşliği çerçevesinde ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Bu kardeşlerimiz yarın ülkelerine gittiklerinde Konya’da, Türkiye’de karşılaştıkları güzel şeyleri anlatacaklar. Hem de dostluklarını bir ömür boyu sürecek. Biz de bunun için çalışıyoruz. Biz de üzerimize bu kardeşlerimizin uzakta olan ailelerin yokluğunu hissettirmemek gibi bir sorumluluk aldık. Bu sorumluluğu da hayırseverlerimizin desteği ile gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

İSMAİL KOÇ / YENİHABER GAZETESİ

3-112.jpg