İslam Memiş, Borsa İstanbul yatırımcılarına seslendi: "Borsa endeksi o tarihte 15 bin puanı geçecek!"

Son aylarda rekor üstüne rekor yenileyen Borsa İstanbul, bu hafta içerisinde yaşadığı sert düşüş serisiyle birlikte 8 bin puana kadar geriledi. Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, borsada gelecek haftalarda neler yaşanacağını açıklarken, 7 milyonu bulan borsa yatırımcısı için müjdeli tarihi verdi.
İslam Memiş, Borsa İstanbul yatırımcılarına seslendi: "Borsa endeksi o tarihte 15 bin puanı geçecek!"

Borsa, ilgi alanı ekonomi olan yatırımcıların yoğunlaştığı bir alan olmaktan çıkarak, neredeyse her meslekten vatandaşın dahil olduğu ve yatırımcısı sayısının milyonları aştığı bir platform olmaya devam ediyor.

Türkiye'de 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında göreve başlayan yeni ekonomi yönetimine yönelik en büyük onay, Borsa İstanbul endeksinden gelirken, son haftalarda borsa hem Türk lirası hem de dolar karşısında rekorlar kırarak tarihinin en yüksek seviyelerini yeniledi.

Haftanın açılış seansında 8.403,81 puana ulaşan BIST 100 endeksi, tüm zamanların zirvesine çıkarken, iki gün üst üste yaşanan sert düşüşlerin ardından Borsa İstanbul yeniden 8 bin barajının altına inme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yaşanan düşüşler, özellikle acemi yatırımcıyı telaşlandırırken, panik satışı yapma noktasına gelen milyonlara ekonomist İslam Memiş önemli uyarılarda bulundu.

BORSA GELECEK HAFTALARDA DÜŞMEYE DEVAM EDECEK

Para piyasalarında kazanç sağlamanın bir sabır işi olduğunun altını çizen İslam Memiş, borsada yaşanan ani yükselişlerin ardından beklenen kar satışlarının geldiğini hatırlatarak, düşüş serisinin gelecek haftalarda devam etmesini beklediğini duyurdu. Memiş, ilk aşamada 7950 daha sonra ise 7750 seviyelerine düşeceğini öngördüğü Borsa için, bu noktalardan alım yapmanın büyük bir fırsat getireceğini belirterek, uzun süredir borsada işlem gören üç kurumsal şirketten hisse alımı gerçekleştirerek, en az 6 ay süreyle bekleyenlerin çok büyük getiri sağlayacağını iddia etti.

2024 YILINDA BORSA 15 BİN PUANI GEÇECEK

Memiş, gelecek yıl itibariyla BIST 100 endeksinin 15 bin puanı geçeceğini belirterek, bu büyük yükselişten pay kapmak için en doğru zamanın gelecek haftalarda yaşanacak düşüşler olduğunu hatırlattı.

Borsada 7 milyonu aşkın yatırımcı olduğunu belirten uzman isim, söz konusu rakamın büyüklüğünün korkutucu dereceye ulaştığını vurgulayarak, bu noktada acemi yatırımcıların özellikle dikkatli olmaları, panik satışlarından uzak durmaları ve yalnızca büyük ve kurumsal şirketlere yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

"ALIM İÇİN BEKLEDİĞİMİZ SEVİYELERE HENÜZ GELİNMEDİ"

Borsaya dip fiyattan girmek isteyen yatırımcılara seslenen Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Alım için beklediğimiz seviyelere daha gelmedi. Alım yapacağımız zamanı ben size söyleyeceğim. Borsaya gireceğiz ve en az 6 ay beklemek suretiyle borsadaki getiriyi cebimize koyacağız. Ancak zaman var... Biz tüccar gibi düşündüğümüz için, herkesin koştuğu yerde değil, kenarda bekleyen sabırlı bir yatırımcıyız. Bizim prensiplerimiz var.

7 milyondan fazla borsa yatırımcısı bulunuyor. Özellikle son 1 aydır lütfen dikkat edin uyarılarım vardı. Bu uyarılarım, bugünkü rakamsal değerler karşısında, yani kar satışları karşısında bizi haklı çıkardı ancak düşüş devam edecek mi? Evet, önce 7950, sonrasında 7750 puana kadar gerileyecek. Bu seviyeler gelince borsada üç hisse senedi alacağız ve onu 2024 yılında, 15 bin puan seviyesine kadar yükselteceğiz ve borsadaki getiriyi cebimize çok güzel bir şekilde koyacağız.

Biz sabırlı ve disiplinli bir yatırımcıyız, hedeflerimiz var. Bu nedenle paldır küldür iş yapmayız. Biz seçici olduğumuz için kenarda beklemeye devam ediyoruz."

Etiketler :