İslami Cihad Hareketi'nin 29. kuruluş yılı kutlandı

İslami Cihad Hareketi, 29'uncu kuruluş yılını Gazze'de düzenlediği etkinlikle kutladı.
İslami Cihad Hareketi'nin 29. kuruluş yılı kutlandı

İslami Cihad Hareketi, 29'uncu kuruluş yılını Gazze'de düzenlediği etkinlikle kutladı.

Gazze'deki El-Ketibe Meydanı'nda "Cihad yeniden doğuşumuzdur" sloganıyla düzenlenen etkinliğe, hareket mensubu binlerce kişi katıldı.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Şellah, video kaydıyla yaptığı açıklamada, bazı Arap ülkelerinin İsrail ile normalleşme sürecine girmesine tepki göstererek, "Arap dünyasının Filistin meselesine karşı tutumu hiç bir zaman bu şekilde olmamıştı. Sanki Filistin artık onlar için bir şey ifade etmiyor." dedi.

Şellah, "Bazı bölge ülkelerini koruyabileceği düşünülen İsrail, kendini Filistinli gençlerin elindeki bıçaktan koruyabilecek güce sahip değil." ifadelerini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan İsrail ile 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'nı feshetmesini talep eden Ramazan Şellah, Filistin Kurtuluş Örgütü'nden (FKÖ) de İsrail'i tanımaktan vazgeçmesini ve İsrailli yöneticilerin "savaş suçlusu" olarak uluslararası mahkemelerde yargılanması için çaba harcamasını istedi.

İslami Cihad'ın Filistin halkının tüm oluşumlarına el uzattığını belirten Şellah, Hamas ile Fetih arasındaki ayrılığın son bulması çağrısı da yaptı.