İslam'ın etkili olduğu coğrafyalarda sanat ve kültür konuşulacak

İslam'ın etkili olduğu coğrafyalarda sanat ve kültür konuşulacak

Pera Müzesi, "Ticaretin Etkisi: 17.-18. Yüzyıllarda İslam'ın Etkili Olduğu Coğrafyalarda Sanat ve Kültürel Alışveriş" konferansı düzenliyor.

Konuya ilişkin Pera Müzesi'nden yapılan açıklamaya göre, Londra Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Courtauld Sanat Enstitüsü ve Ortadoğu araştırmaları alanında uzmanlaşmış bir kurum olan Gingko Kütüphanesi iş birliğiyle düzenlenecek konferans 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Konferans, sanatsal nesneler ve maddi kültür aracılığıyla fikir alışverişleri ve yayılma mekanizmaları ile bunların 17.-18. yüzyıllarda İslam'ın etkili olduğu coğrafyalardaki yerel tarihler ve kültürel alanlar üzerindeki etkilerini konu edinecek.

Pera Müzesi'nde, 17 Kasım'da Prof. Dr. Baha Tanman'ın ev sahipliğinde düzenlenecek gala ile başlayacak konferansta, Ginko Kütüphanesi Sanat Dizileri’nden yayınlanacak ilk kitap olan ve Prof. Dr. Tanman’ın da katkıda bulunduğu "Yakın Doğu ve Hindistan'da Sanat, Ticaret ve Kültür: Fatımilerden Babürlere" kitabının lansmanı gerçekleşecek.

 Etkinlik, 18 Kasım'da "Doğu-Batı Divanı'ndan Peyamı Meşrik'e" temalı edebiyat etkinliğiyle son bulacak.