"İslam’ın, hoşgörünün en güzel elçilerinden birini kaybettik"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Gözgeç, dünya boksunun efsane ismi Muhammed Ali’nin 74 yaşında hayatını kaybetmesine ilişkin "Sadece bir boksör değil, bir elçiyi kaybettik." dedi.
"İslam’ın, hoşgörünün en güzel elçilerinden birini kaybettik"

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada Muhammed Ali isminin boks sporuna bir şekilde temas eden herkes için çok büyük anlamlar ifade ettiğini belirterek, "İslam’ın, iyiliğin, hoşgörünün, sabrın ve mücadelenin en güzel elçilerinden birini kaybettik.Muhammed Ali, dünyanın dört bir köşesinde maçları için gece yarısı uyanılan, iş yerinde paydosa çıkılan, tüm planların onun maç saatine göre yapıldığı, o ringdeyken adeta hayatın durduğu bir isimdi." diye konuştu.

Dünya boksunun çok iyi isimler yetiştirebileceğini ancak hiçbirinin kesinlikleMuhammed Ali gibi olmayacağını vurgulayan Gözgeç, "Türkiye’nin neresinde bir boks salonuna gitseniz sizi kapıda onun fotoğrafı karşılar. İster yaşlı, ister genç, ister çocuk kime idolünü sorsanız onun ismini duyarsınız." ifadelerini kullandı.

Muhammed Ali'nin imza attığı işleri sadece bir boksör ya da sporcu penceresinden değerlendirmenin yanlış olacağına dikkati çeken Gözgeç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Muhammed Ali'nin ABD’deki siyahi vatandaşlar için etkisi dünyaya yayılan bir mücadelenin en önemli simgesi oldu. Birleşmiş Milletler barış elçisi sıfatıyla dünyada barış ve huzurun tesisi için çalıştı. Sonradan kabul ettiği İslam’ın en güzel şekilde yayılması adına canını ortaya koydu. Bu nedenle Muhammed Ali’nin vefatı sadece bir boksörün hayatını kaybetmesi değil, İslam’ın, iyiliğinin, hoşgörünün, sabrın ve mücadelenin en güzel elçilerinden birinin ahirete göç etmesi anlamını taşıyor. Muhammed Ali’ye Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve boks camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."