İsmail Yazıcı: YKS müfredatla uyumlu

Hafta sonu gerçekleştirilen YKS’de ki soruların milli eğitim müfredatıyla uyumlu olduğuna dikkat çeken Kent Özel Öğretim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yazıcı, “YKS soruları müfredatla uyumlu olduğu için öğrencilerimiz sınavda zorlanmadı"dedi.
İsmail Yazıcı: YKS müfredatla uyumlu

ÖSYM tarafından hafta sonu gerçekleştirilen YKS’de ki soruların milli eğitim müfredatıyla uyumlu olduğuna dikkat çeken Kent Özel Öğretim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yazıcı, “YKS soruları müfredatla uyumlu olduğu için öğrencilerimiz sınavda zorlanmadı” dedi.

kenttt.jpg

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  geçtiğimiz hafta sonu yapılan TYT ve AYT sınavlarının tamamlanması ile sona erdi. Öğrenciler TYT’de zamanın darlığından şikayet etmişlerdi. AYT’de ise zaman sıkıntısı yaşanmadığını fakat soruların bilgiye dayalı sorulduğunu söylediler. Uzmanlarda bu konu aynı fikirdeler.

TYT'de “TÜRKÇE SORULARI BELİRLEYİCİ OLDU”

TYT sınavında Türkçe sorularının belirleyici olduğunu kaydeden Kent Özel Öğretim Kursu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yazıcı, “Öğrencilerimiz, önceki yıllara özellikle de geçen yıla göre TYT Türkçe  sorularının zor olduğunu ifade ettiler. TYT’de Türkçe netleri belirleyici olacaktır. Hem zor olup hem de zaman alan bir dal olunca öğrenciler ister istemez diğer bölümlerde de zaman problemi yaşamışlar. AYT ile ilgili ise bir grup öğrencimiz fen sorularının da geçmiş yıllara göre biraz daha zor olduğunu söyledi. Ama daha da önemlisi soruların milli eğitim müfredatı içerisinden geldiğini, sadece zaman alıcı olduğunu söylediler. Bizi ilgilendiren kısmı da, yıl boyunca uyguladığımız deneme sorularıyla örtüştüğü oldu. Seri sınavlarımıza çok yakın sorular olduğunu söyleyen öğrencilerimiz oldu. Bu nedenle Türkçe ve Fen’in önceki yıla göre zor ama müfredatla uyuştuğunu, çok sorun olmadığını ifade ettiler. Bir matematik sorusu da iptal edildi. Onun dışında hem soru hem de alan bazında öğrencilerimiz çok büyük bir sürprizle karşılaşmadılar” ifadelerini kullandı.

“ÖSYM GÜZEL BİR ORGANİZASYON YAPIYOR”

ÖSYM’nin zor süreci başarıyla gerçekleştirdiğini dile getiren İsmail Yazıcı, “Ülkemizin en mükemmel organizasyonlarından bir tanesi ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavdır. 2 buçuk milyon öğrenciyi Türkiye’nin her vilayetinde aynı zaman diliminde başlatıp bitiriyorsunuz. Bu kadar kişinin sonucunu hızlıca açıklayıp tercihini de aynı anda alıyorsunuz ve yerleştiriyorsunuz. Neredeyse hiç itiraz olmuyor. Neredeyse sıfır hata oluyor. Soruları beğenmeyebilirsiniz. Sosyolojik sebeplerden bahsedebilirsiniz ama genel hatlarıyla ÖSYM çok olumlu bir iş başarmaktadır. Müfredat ve program içerisinden soru sormasıyla da mükemmele yakın iş çıkardığının göstergesidir. Kurumları eleştirmek en kolayıdır. Ama güzel şeylerden de bahsetmek gerekir. Bu sebeple de ÖSYM’yi takdir ediyoruz” şeklinde konuştu.

“TERCİH DÖNEMİNE KADAR DİNLENİN”

Öğrenci ve velilerin tercih dönemine kadar dinlenmesi gerektiğini belirten Yazıcı, “Tavsiyemiz şudur: Sınav artık geçti. Öğrenci ve velilerin öncelikle sakin olması gerekmektedir. Sınavı hiç düşünmeden güzel bir tatil yapmaları gerekir. 18 Temmuz gibi bu sınavın sonuçları açıklanacak. Sonuçlara göre tercih yapılacak. Öğrenciler tercih aşamasında da isteklerini, hayattaki beklentilerini, hangi mesleği hangi koşullarda yapabileceklerini çok iyi değerlendirip bir liste oluşturmalıdır. Tercih listesi oluşturulurken de teknik uzmanlardan destek alabilirler. Sınav açıklandıktan sonra bizler de tüm arkadaşlarımızla beraber bu desteği vereceğiz. O zaman dilimi içerisinde tercihleri kontrol edip yardımcı olacağız. Şimdiden tavsiyemiz bu sürece kadar öğrenci ve velilerimizin dinlenmesidir” ifadelerini kullandı.

kent-ozel.jpg

"KENT ÖĞRENCİSİ SINAVDA ZORLANMADI"

Kent Özel Öğretim Kursu olarak yaptıkları deneme sınavlarında ÖSYM sorularını yakaladıklarını ve bunun da kurumlarına başarıyı getirdiğini söyleyen İsmail Yazıcı, “Üniversiteye hazırlık uzun bir süreçtir ve yaklaşık 40 haftaya yayılmış periyottur. Sürece bakıldığında özellikle son haftalardaki çalışmalar ön plana çıkmaktadır. Burası kurs olduğu için 4 yıllık devlet müfredatını 1 yılda vermek gerekmektedir. Bunun için de tecrübeli öğretmen kadrosuyla çalışmak elzemdir. Bilimsel bir geçmiş ve olayları iyi okumak gerekir. Öğretmen arkadaşlarımız 4 yıllık müfredatı 1 yılın içerisine hiçbir eksik bırakmadan çok güzel yayıyorlar. Kurumumuzda kullandığımız sorular, programlar başarıyı getiriyor. Özellikle son 15 gün yaptığımız seri sınavlar, bu sınavların aralarındaki soru çözüm saatleri, oradaki rehberlik çalışmaları, sınavı başarabileceklerine inandırmak, üzerlerindeki baskıyı almak gibi birçok madde kurumumuza başarıyı getirdi. Sınavı biliyoruz. Çıkacak soruları da kestiriyorduk. Böyle sorular çıkacağını uzun süredir konuşuyoruz. Çünkü sürekli sınavı okuyoruz. 2 buçuk milyon kişinin girdiğini, ülkenin geldiği durumu, müfredat değişikliklerini vs. sürekli takip etmekteyiz” dedi.

"ÖĞRENCİLER BÜYÜK GELİŞME KAYDEDİYOR"

Kent Özel Öğretim Kursu’nda eğitim alan öğrencilerin sınav başarılarında gözle görülür yükseliş olduğunu dile getiren Yazıcı, “Türkiye dereceleri çıkarmak müthiş bir şeydir ama tek başına yeterli değildir. İller sıralamasında Konya’yı yukarı çekmek bizleri mutlu ediyor.  Fakat önemli olan çocuk bize başladığında hangi seviyedeydi ve nereye getirdik?  İşte gerçek başarı budur. Geçen yıl Türkiye üçüncüsü, önceki yıl Türkiye birincisi ve ikincisinin çıkması, ayrıca geçen yıl zor kırılır bir rekor olan, tek çatı altında bir kurumdan 112 tane tıp fakültesi öğrencisinin çıkması muhteşem bir şeydir. Ama biz kurum olarak asla bunun arkasına sığınmadık. Her sene öğretim sürecine yeniden başlıyoruz. İyi bir fakülteyi kazanmaktan ziyade çocuğu nereye getirdiğimiz önemlidir.  Örnek vermek gerekirse, mezun olan ama istediği puanı alamamış bir öğrenci tercih yapmayıp bize kayıt oluyor. Bunların yüzde 90’ı önceki yıla göre puanı inanılmaz derecede yükseltiyor. Türkiye 25 binincisi olmuş bir öğrenci,  daha sonra bir yıl bizde eğitim gördükten sonra Türkiye 2800’üncüsü olabiliyor. Bu tarz örneklerle sıkça karşılaşmaktayız ve bu da bize mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/ YENİ HABER GAZETESİ