'İsmail'in Yeri' et lokantasına FETÖ baskını

Sakarya ve Düzce'de, FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddia edilen bir holding inşaat mühürlendi, bir iş yerinin faaliyetleri durduruldu.
'İsmail'in Yeri' et lokantasına FETÖ baskını

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı olduğu öne sürülen bir holdingin inşaatı mühürlenirken, Düzce'de ise bir lokantanın faaliyetleri durduruldu.

Serdivan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın, FETÖ'nün 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilmek istediği darbe girişimi sonrası kurmaylarını topladığı bildirildi.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde FETÖ ile mücadelede atılacak adımların masaya yatırıldığı aktarılan açıklamada, Alemdar'ın, İnelsan Holding’in yeni inşaatı ile ilgili birimlere inceleme talimatı verdiği, yapılan incelemeler sonrası şirketin İstiklal Mahallesi'ndeki inşaatının mühürlendiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alemdar, "FETÖ'ye mali destek sağlayan, sempatik unsurlarla propaganda yapan, yaşanan darbe girişimini bir kurgu ve tiyatro girişiminden ibaret gören, milletin ve devletin bekasına kast eden tüm kişi ve kurumları detaylı bir şekilde incelenmeye" devam edeceklerini kaydetti.

Alemdar, meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirterek, "Bu milletin parasıyla, bu millete ihanet eden tüm kişi ve kurumlara asla ve kata müsaade edilmeyecektir. Belediyemizin içerisinde bu örgüte mensup biriyle iş yapan, işlemlerine yardımcı olan, onlara selam dahi veren bir personel olursa derhal gereği yapılacaktır. Bir kez daha demokrasi nöbetimizde meydanları dolduran tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Sakarya'da, 21 Ocak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla İnelsan Holding'in iş yerlerinde arama yapılmış, bazı evraklara el konulmuştu.

Düzce'de örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen bir et lokantası kapatıldı

Düzce'de ise darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, daha önceden örgüte finansal destek sağladığı tespit edilen bir et lokantası kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, Düzce Valiliğinin talimatıyla Bolu Dağı D-100 Karayolu Bıçkıyanı mevkisinde bulunan "İsmail'in Yeri" isimli et lokantasına polis ve jandarma ekipleri tarafından baskın yapıldı.

İş yeri sahibinin yaklaşık 6 ay önce kentten ayrıldığı öğrenilen tesisin faaliyetleri durduruldu.

Tesisin D-100 Karayolu'ndan girişi olan 600 metrelik alan, polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemi altında karayolları ekiplerince demir bariyerler döşenerek kapatıldı.

Tesis içerisindeki gıda maddelerinin iş yeri çalışanları tarafından polis gözetiminde dışarı çıkarılmasının ardından lokanta kapatıldı.