İspanya'da 500 yıllık at güreşi festivali

İspanya'nın Galisya bölgesinde her yıl temmuz ayının başında düzenlenen festival büyük ilgi görüyor. Festivale katılan yüzlerce kişi özel bir alana toplanan evcilleştirilmemiş atlarla güreşiyor.
İspanya'da 500 yıllık at güreşi festivali

İspanya'nın kuzeybatısındaki Galisya bölgesinde, insanların evcilleştirilmemiş atlarla güreştiği "Rapa das Bestas" festivali, her geçen yıl daha büyük ilgi görüyor.

Geçmişi 500 yıl öncesine dayanan festival, Galisya'nın farklı küçük köylerinde yapılıyor. Bunlardan en ünlüsü, 60 kişilik nüfusa sahip Sabucedo köyünde düzenleniyor.

Sabucedo, temmuz başında yapılan ve üç gün süren festivalle son yıllarda ününü daha da artırdı. Bu yıl festival boyunca 20 bin kişiyi ağırlayan Sabucedo'ya fotoğrafçılar başta olmak üzere, 15 ülkeden 130'a yakın gazeteci akın etti.

Festival, atların kutsandığı kilise ayiniyle başladı. Yüzlerce erkek ve kadın, özel bir alana toplanan 285 evcilleştirilmemiş atla güreşti.

Atları yere yatırmayı başaranlar, yele ve kuyruklarından küçük parçalar kesiyor. Bunu çok az kişinin başardığı görüldü.

İspanya'nın "ulusal kültürel etkinlikleri" listesindeki "Rapa das Bestas", atların evcilleştirilmesiyle ilgili en eski festivallerden biri olarak biliniyor.