İspanyol uçak gemisi Aliağa'da sökülecek

İspanya'nın hurdaya çıkarılan "Principe de Asturias" adlı ünlü uçak gemisinin, İspanyol-Türk ortaklığı tarafından Aliağa'da sökülmek üzere 2,4 milyon avroya satın alındığı bildirildi.
İspanyol uçak gemisi Aliağa'da sökülecek

İspanya Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 25 yıl kadar hizmet verdikten sonra İspanya Savunma Bakanlığı tarafından 2013 yılında hurdaya çıkarılan "Principe de Asturias" adlı ünlü uçak gemisi, yapılan ihalenin ardından 2,4 milyon avro ile en yüksek teklifi veren İspanyol-Türk ortaklığına satıldı. 

İspanyol Surus Inversa ve Türk Leyal Gemi Söküm şirketleri tarafından oluşturulan "Union Temporal de Empresas" adlı ortaklığın kazandığı ihaledeki satışın, sunulan evrakın uygunluğunun incelenmesinin ardından resmiyet kazanacağı belirtildi.

195,9 metre uzunluğundaki uçak gemisinde 10 bin tondan fazla çelik ve hurda demir bulunduğu ifade edildi.

Yıllık 30 milyon avroya yakın bakım ve kullanım masrafı olduğu belirtilen "Principe de Asturias" uçak gemisi, İspanya'daki ekonomik krizin etkisiyle alınan tasarruf ve modernleşme planları kapsamında 2013 yılı sonunda Savunma Bakanlığı tarafından hurdaya çıkarılmıştı.

Geminin satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aliağa'ya götürüleceği bildirildi.