İsrail 10 ayda 2 bin 320 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail ordusu, geçen yılın ekim ayından bu yana yaşları 11 ila 18 arasında değişen 2 bin 320 Filistinli çocuğu gözaltına aldı.
İsrail 10 ayda 2 bin 320 Filistinli çocuğu gözaltına aldı

İsrail ordusunun, geçen yılın ekim ayından bu yana yaşları 11 ile 18 arasında değişen 2 bin 320 Filistinli çocuğu gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar Kurumu Araştırma ve Belgeleme Biriminden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, geçen yılın ekim ayından bu yana yaşları 11 ile 18 arasında değişen 2 bin 320 çocuğu gözaltına aldığı, bu çocuklardan 400'ünün hala İsrail'deki çeşitli hapishanelerde gözaltında tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, geçen yıl ekim ayında başlayan gerginliklerin ardından kız ve erkek Filistinli çocukların gözaltına alınma oranının arttığına dikkat çekilerek, söz konusu artışın Filistinli çocukların geleceği için tehlike teşkil ettiği vurgulandı.

Çocukların gözaltında çeşitli ihlallere maruz kaldığı kaydedilen açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli çocukların da türlü işkencelere maruz kaldığı aktarıldı.