İsrail askerlerinin müdahalesinde 1 Filistinli öldü

Batı Şeria ile Gazze'nin sınır bölgelerindeki gösterilerde, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 1 Filistinlinin öldüğü, 51'inin yaralandığı bildirildi.
İsrail askerlerinin müdahalesinde 1 Filistinli öldü

Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerindeki gösterilerde, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 1 Filistinlinin öldüğü, 33'ünün yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Beyt Lahim'deki Ed-Duheyşe mülteci kampından Mutez Zevahire (27) adlı Filistinli, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Açıklamada ayrıca, İsrail askerlerinin Ramallah, El-Halil ve Nablus kentlerinde düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gaz, gerçek ve plastik mermilerle müdahale etmesi sonucu 33 Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan Gazze sınırına yakın bölgede, yüksek rütbeli bir İsrail subayının arabasına keskin nişancılar tarafından ateş açıldığı bildirildi.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberine göre, Gazze sınırı ile Yahudi yerleşim birimleri arasındaki bölgede bulunduğu sırada, yüksek rütbeli bir İsrail subayının arabasına keskin nişancılar tarafından ateş edildi. Subayın durumuna ilişkin bilgi verilmeyen haberde, arabada hasar meydana geldiği ifade edildi.

Gazze'de müdahale: 18 yaralı

Gazze'nin sınır bölgelerinde, Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlalleri protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda 18 kişinin yaralandığı bildirildi. 

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesi ile El-Beric Mülteci Kampı'nın doğusunda İsrail sınırındaki tel örgüler yakınında beşinci gününde yeniden başlayan gösterilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti. Filistinli gençlerin İsrail askerlerine taş atarak karşılık verdiği olaylarda, 18 Filistinli İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu gerçek veya plastik mermilerle yaralandı. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Beric Mülteci Kampı'nın doğusundaki gösterilerde 12 Filistinli gencin gerçek mermilerle, Beyt Hanun beldesindeki gösterilerde ise 3'ü gerçek 3'ü de plastik mermilerle olmak üzere 6 Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde  düzenlediği saldırılarda 7'si çocuk 30 Filistinli hayatını kaybetti.