İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrika turu

-
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Afrika turu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dört ülkeyi kapsayan Afrika turunun ikinci durağı Kenya'ya vardı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun dün başladığı Afrika turu kapsamında geldiği başkent Nairobi'deki Uluslararası Nairobi Havalimanı'nda Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta tarafından karşılandı.

Kentte ve başkanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı, başta Uhuru otoyolu olmak üzere havalimanına ulaşan yolların trafiğe kapatıldığı ifade edildi. 

Devlet Başkanı Kenyatta, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada söz konusu ziyareti "tarihi" şeklinde değerlendirdi. 

İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu'nun bir günlük Kenya ziyareti kapsamında, Devlet Başkanı Kenyatta ile görüşeceği, iki ülkenin iş adamlarının yer alacağı bir foruma katılacağı ve "Kenya'daki İsrail Dostları Örgütü" yetkilileriyle bir araya geleceği belirtildi.

Netanyahu'nun dün Uganda ile başlayan Afrika turu kapsamında Kenya'nın ardından Ruanda ve Etiyopya'yı ziyaret etmesi, söz konusu ülkelerin liderlerinin yanı sıra güvenlik ve ekonomi kuruluşlarının yetkilileriyle görüşmesi planlanıyor. Netanyahu'nun beraberinde 50 İsrail şirketinden 80 iş adamıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerle söz konusu ülkeler ve buradaki şirketlerle ticari ilişkiler oluşturmayı hedeflediği kaydedildi.