İsrail, Filistinli "Gençlik Hareketleri"ni yasa dışı örgüt ilan etti

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria ve Kudüs'te faaliyetlerde bulunan "Gençlik Hareketleri" topluluğunu yasa dışı örgüt ilan etti.
İsrail, Filistinli "Gençlik Hareketleri"ni yasa dışı örgüt ilan etti

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria ve Kudüs'te faaliyetlerde bulunan "Gençlik Hareketleri" topluluğunu yasa dışı örgüt ilan etti.

İsrail radyosunda yer alan habere göre, Liberman, İç Güvenlik Birimi Şin Bet'in tavsiyeleri üzerine Batı Şeria ve Kudüs'teki "Gençlik Hareketleri" topluluğunun "yasa dışı örgüt" ilan edilmesi kararına imza attı.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmezken, haberde "Lübnan'da yaşayan Arap düşünür Munir Şefik ile Ürdün'de yaşayan Hilmi Atiyye'nin yönettiği hareketinİran ve Lübnan Hizbullahı'nın yönlendirmesi doğrultusunda İsraillilere karşı saldırılar düzenlemek için faaliyetlerde bulunduğu" iddia edildi.

"Gençlik Hareketleri herhangi bir siyasi oluşuma bağlı değil"

Öte yandan, Filistinli aktivist ve yazar Annan Necib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hareketleri'nin herhangi bir siyasi oluşuma bağlı olmadığını, birkaç yıl önce İsrail'in Kudüs'te özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik planlarıyla mücadele için Filistinli gençleri bir arada toplamak amacıyla kurulduğunu belirtti.

Necib, "Bir süredir harekete bağlı gençler takip edilmeye, gözaltına alınmaya ve Kudüs'ten uzaklaştırılmaya başlandı. Sanırım aralarında Munir Şefik'in de olduğu bazı Arap yazarların verdiği fikirsel destek nedeniyle siyonist güvenlik birimleri, hareket ile Şefik arasında bir bağlantı olduğunu düşündü." ifadelerine yer verdi.

İsrail'in aldığı bu karar ile Gençlik Hareketleri'ne mensup kişiler, hukuka aykırı davranmış kabul edilerek, gözaltına alınabilecek ve mallarına el konulabilecek.