İsrail güvenlik güçleri ikisi gazeteci 10 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerleri, Batı Şeria'da El Halil kasabasının güneydoğusunda El Hamra mıntıkasında kanunsuz olarak topraklarına el konulan Filistinlilere destek...
İsrail güvenlik güçleri ikisi gazeteci 10 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail askerleri, Batı Şeria'da El Halil kasabasının güneydoğusunda El Hamra mıntıkasında kanunsuz olarak topraklarına el konulan Filistinlilere destek için protesto gösterisi yapan ikisi gazeteci 10 kişiyi gözaltına aldı.

Protesto etkinliği, İşgal Karşıtı Halk Komitesi ve Beni Nayim Mahalli Meclisi tarafından düzenlendi. Halk Komitesi, İsrail askerlerinin el konulan arazilere girerek protestoculara saldırdığını ve ikisi gazeteci 10 göstericiyi gözaltına aldığını söyledi.

Filistin kaynakları İsrail askerlerinin gösterileri engellemek için protesto alanını kapalı askeri bölge ilan ederek biri fotoğrafçı diğeri ise Filistin televizyonu muhabiri ve gösteriye katılan 8 kişiyi daha gözaltına aldığını açıkladı. İsrail ordusu gösteri yapılan alanı tamamen askeri bölge ilan ederek gösterilere kapattığını açıkladı. İsrail askerlerinin Hel Hamra'da Dais ailesine ait 20 dönümlük araziye el koymuştu.

İHA