İsrail hastanelerinde grev

İsrail hastanelerinin, hükümet tarafından sunulan imkanların kısıtlı olmasını protesto ederek 24 saat greve gittiği bildirildi.
İsrail hastanelerinde grev

İsrail resmi radyosunun haberine göre, tabipler birliği, dün gece Maliye Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirilen görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından bugün hastanelerde 24 saat grev yapma kararı aldı.

Haberde söz konusu kararın hükümet tarafından sunulan imkanların kısıtlı olmasını protesto için başlatıldığı ifade edilerek, hastane personelinin, grev kararı gereğince cumartesi ve bayram günlerindeki gibi sadece acil vakalara müdahale edeceği ve çalışma kapasitesini asgari seviyeye indireceği kaydedildi.

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman, tabipler birliğinin aldığı grev kararının hiçbir gerekçesi bulunmadığını vurgulayarak, grevin kamu çıkarlarıyla da bir ilişkisinin olmadığını savundu.

İsrail Tabipler Birliği Başkanı Dr. Leonid Edelman ise Maliye Bakanlığının bazı kesintilere gitmek istediği, bunun da hastalara sunulan hizmetin kalitesini düşüreceğini ifade etti.

İsrail parlamentosu Knesset'teki Arap milletvekili Abdulhakim el-Hac, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelere sunulan imkanların kısıtlı olması ve yeni doktorlardan istifade edilmesi gibi konuların hizmet kalitesini etkilediğini belirterek, bu durumun da greve neden olduğunu dile getirdi.