İsrail, kabine toplantısını Burak Meydanında yaptı

İsrail hükümeti bugün gerçekleştirilen haftalık kabine toplantısını Doğu Kudüs'ün işgalinin 50'nci yıl dönümü nedeniyle Kudüs'deki Burak Meydanı yakınlarında yaptı.
İsrail, kabine toplantısını Burak Meydanında yaptı

İşgal rejimi bu sabah internet sitesinde yayınladığı haberde, işgal hükümetinin Burak (Ağlama) Duvarı bölgesinde toplandığını yazdı. Haberde, Kudüs'te yapılan kabine toplantısının kentin işgalinin 50'nci yıl dönümünü kutlama faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Bir başka gazete ise internet sitesinde, işgal hükümetinin bugünkü kabine toplantısında, Eski Belde havzasını geliştirilme projesi için 50 milyon tahsis edilmesinin onayladığını yazdı. İsrail hükümeti de bugünkü kabine toplantısında 50 milyon değerinde yeni bir Yahudileştirme projesinin onayladığı ifade etti. Projenin Yahudi yerleşimcileri Burak Meydanı'nı ziyarete teşvik edecek altyapı çalışmalarını içerdiği ve projenin hayata geçirilmesi için bölgede geniş çaplı kazı çalışmaları yapılması gerektiği ifade edildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Bugünkü kabine toplantısını Burak Duvarı altındaki tünellerde gerçekleştirdik" dedi.

Kudüs'ün doğu kesiminde Harem-i şerifin batı tarafında Tyropean Vadisinin kayalık tabanı üzerinde yer alan Ağlama Duvarı, Yahudiler tarafından kutsal kabul ediliyor.