Ali Kaya

Ali Kaya

İsrail Referandumu Neden Destekliyor?

İsrail Referandumu Neden Destekliyor?

Irak devletinin toprak bütünlüğüne darbe vuracak potansiyel tehlikeler içeren ve bölgeyi  daha fazla gerginliğe ve çatışmalara sürükleme olasılığı olan  ve özellikle de bölgede etnik ve mezhepsel çatışmalara uygun ortam hazırlanmasına sebep olan ve  bu bölgede yaşayan halkların güvenliğini ve yaşama hakkını kısıtlayan bir girişim olarak  tarihteki yerini alan Kuzey Irak Kürt yönetiminin referandum kararı alması ve geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Referandumun sonuçları  bölge için kötü günlerin başlangıcı  olarak görülmektedir. Tarihsel ve coğrafi olarak bir ve tek vücut olan  bölge de  yaşayan İslam ümmeti  batının iki yüz yıllık planlarının bir neticesi olarak cetvelle çizilmiş sınırlarla birbirine düşman ve çatışmacı politikalarla etnik ve mezhepsel  olarak ayrıştırılmaya ve birbirine  düşman edilemeye çalışılmıştır  ve bu referandum   bölgede bu ümmetin tekrar birbirleri ile   çatışma ihtimali ile karşı karşıya  kaldığını göstermektedir.  Amerika’nın körfez harbinden bu zamana kadar bölge ülkelerinde ve ilk önce Irak’ta  oluşturulan yönetimsel boşluklardan istifade ederek ulus devletlerin ve hatta kabile devletlerinin oluşmasını sağlamaya her zamankinden daha fazla gayret gösterdiğine şahit olmaktayız. Referandum kararının alınmasından ve gerçekleşmesinden sonra İsrail’in açık bir şekilde  referandumu desteklemesinin başka bir amacı olamaz,  diğer taraftan Amerika’nın bu referanduma destek vermemesi kafamızı karıştırmamalıdır, çünkü İsrail’in istekleri Amerika’nın da isteğidir, çünkü İsrail Amerika’nın Orta doğudaki uydu veya  kolu bir devlet değildir bilakis merkezi  beyni olan ikiz bir devlettir. Siyonist İsrail devletinin kurulduğu günden beridir Müslüman düşmanı olduğunu ve bunu son yıllarda özellikle Gazze’de Müslüman kanı  dökerek tescillediği bir dönemden geçmekteyiz ki bunu Kuzey Irakta yaşayan Kürtlerin bilmemesine imkan yoktur.

Şimdi Siyonist İsrail’in Müslüman düşmanı olduğunu bilmeyenimiz olmadığına göre Kuzey Irak bölgesel yönetiminin referandum  yapılmadan ve dahası sonuçları açıklanmadan bölge de yaşayan Kürtlerin İsrail bayrakları ile sevinç  gösterileri yapmasını nasıl izah edecekleri merak konusudur. İsrail’in Müslüman düşmanı olduğunu bilerek bu referanduma destek vermesini sözde bağımsızlık hayali ile kutlayan Kuzey Irak yönetimi zaten Deaş terörü ile Müslüman coğrafyada  ölüm kol gezerken bu bölgenin mezhepsel ve etnik çatışmalarla daha da büyük kıyımların yaşanmasına sebep olacaklarını hesap etmeden hareket ettiklerini düşünmekteyim. Bir diğer deyişle Kuzey Irak Bölgesel yönetimi  sözde bağımsızlık hayali ile  Amerika’nın ve İsrail’in oyununa gelmiştir.

 

İsrail’in kuzey Iraktaki yasal olmayan referandumu desteklemesinin amaçlarından biride uzun yıllardır Türkler ve Kürtler arasına fitne tohumları ekmeye devam eden zihniyetin son oyunlarından biridir, yıllardır Pkk terörü üzerinden hazırlanan ve en son Kobani olayları ile iyice ayyuka çıkan Kürt- Türk kardeşliğinin bozulma girişimleri şimdilerde Referandum üzerinden iyice körüklenmektedir. Önümüzdeki günler ülke içinde ve dışında  bu kardeşliği bozacak gösterilere gebe kalabilir dikkatli olmalıyız. Güçlü bir Türkiye’nin  bölgenin kan ve gözyaşından arındıracak yegane gücü olduğunu bilen dış güçler bu gücü zayıflatacak her türlü girişimi desteklemekten asla geri durmayacaktır. Bize düşen sağduyulu hareket ve oyunları bozacak iradedir. Saygılarımla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Kaya Arşivi
SON YAZILAR