İsrail saldırılarına tepkiler dinmiyor

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar Türkiye'nin birçok şehrinde çeşitli protestolarla kınandı.
İsrail saldırılarına tepkiler dinmiyor

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar Türkiye'nin birçok şehrinde çeşitli protestolarla kınandı.

Kocaeli

AK Parti il Gençlik Kolları Başkanlığı üyeleri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek için Filistin temalı uçurtma uçurdu.

İzmit Seka Park'da gerçekleştirilen programda katılımcılar, "Plajdaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyoruz? One minute" yazılı pankart açtı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına katliam yaptığını belirterek, ülkede insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Gazze halkının üzerine tonlarca bomba gönderildiğini anlatan Akın, Birleşmiş Milletlerin (BM) görevinin dünya barışını sağlamak olduğunu ancak bu görevini Filistin'de icra etmediğini kaydetti.

Akın, bazı devletlerin de bu katliam karşısında suskun kaldığına dikkati çekerek, "Müslümanların en güzel ayını, ramazanı cehenneme çevirmekten haz, kadın ve çocukları öldürmekten zevk alan zihniyet var. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vuruluyor. Mabetlere saldırılar, İsrail'in soykırım yaptığının göstergesidir. Bu mücadelede elimizden geleni yapacağız, Çanakkale'de kabirlerdeki Filistinli kardeşlerimiz, bizimle beraberdi, biz de onlarla beraber olacağız. Dünya sussa biz susmayacağız. Dün Gezi Parkı'nda sözüm ona bir ağacın yerinin değiştirilmesi için sokaklara dökülenler, bugün çocukların zalimce öldürülmesine neden sessiz kalıyor?" diye konuştu.

Gümüşhane 

İsrail'in Gazze saldırıları, Kelkit ilçesinde protesto edildi.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, İlçe Başkanı Yusuf Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Kelkit Müftülüğü önünde toplandı.

Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli pankartlar taşıyan grup, Cumhuriyet Caddesi boyunca Milli Egemenlik Meydanı'na kadar yürüdü. Gruptakiler, tekbir getirerek çeşitli sloganlar attı.

Belediye Başkanı Yılmaz, birlik ve beraberlik zamanı olduğunu ifade ederek, "Müslüman kardeşlerimiz acı çekerken biz burada rahat değiliz. Tüm imkanlarımızla Gazze için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Giresun

Giresun'daki Kuşköy halkı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını ıslıkla haberleşme yöntemi olan kuşdiliyle protesto etti.

Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy'de ikamet eden bir grup vatandaş, merkezdeki Atatürk Meydanı'nda toplanarak kuşdiliyle "İsrail Gazze'den defol, Gazze'nin yanındayız" şeklinde slogan attı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden grup, tepkilerini kuşdiliyle dile getirdi.

Kuşdilini Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Köçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin'e destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

İsrail'i protesto etmek için Atatürk Meydanı'nda toplandıklarını belirten Köçek, "3 Ağustos'ta yapacağımız kuşdili festivalini iptal ettik. Filistin'deki, Gazze'deki İsrail zulmü durana kadar festival yapmayacağız. Bugün burada Filistin'e kuşdili ile destek verdik" dedi.

Köçek, Filistin'in yanında olduklarını ve İsrail'i protesto ettiklerini kuşdili ile anlattıklarını dile getirerek, "Biz İsrail'in Gazze'de yapmış olduğu zulmün bir an önce durması için kuşdiliyle 'bu savaşı bitirin' dedik. Laftan, insanlıktan anlamayan İsrail belki kuşdilinden anlar diye bir de kuşdiliyle 'İsrail Gazze'den defol, zulmü bırak' dedik" diye konuştu.