İsrail'den Yenikapı skandalı

7 Ağustos Pazar günü Yenikapı'da yaşanan tarihi güne dünya basını farklı tepkiler gösterdi.  En tuhaf tepki ise İsrail gazetesinden geldi. Yediot Ahronot gazetesi, miting haberini taziye sayfasından yayınladı.
İsrail'den Yenikapı skandalı

Türkiye, 7 Ağustos Pazar günü tarihi bir gün yaşadı. 5 milyon kişinin akın ettiği 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne dünya medyası farklı reaksiyonlar gösterdi. Özellikle batı medyası, milyonlarca kişiyi 'birkaç bin' ile küçümseyerek servis etti. Bir çok basın kuruluşu ise, bu mitingde farklı kesimlerin kenetlendiğini görmezden geldi. İsrail basınında ise Yenikapı Mitingi, tüm bunlardan farklı şekilde yer buldu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İsrail gazetesi Yediot Ahronot, İstanbul Yenikapı'da yapılan tarihi mitingi, taziye sayfasından yayınladı. Haberin taziye sayfasında yayınlanması dikkat çekti. Yenikapı haberi için "Erdoğan için milyonların katıldığı gösteri" başlığı kullanıldı. Haberde yer alan ifadeler ise şöyle;

"Erdoğan'ın gösteri çağrısına milyonlar cevap verdi. Milyonlar, "Demokrasi ve Şehitler" başlığı altında düzenlenen miting için bir araya geldi.

skandal_.jpg