İsrail'in AA ofisinin de olduğu binayı vurması

Giresun Üniversitesi, Ordu Üniversitesi ve Artvin Çoruh Üniversitesi rektörleri, İsrail ordusunun hava saldırısı düzenleyerek Gazze'de Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınadı
İsrail'in AA ofisinin de olduğu binayı vurması

GİRESUN (AA) - Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İsrail ordusunun hava saldırısı düzenleyerek Gazze'de Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınadı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, hava saldırısının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Hiçbir izahı olmayan saldırıyı şiddetle kınadığını vurgulayan Coşkun, "Ülkemizin önemli yayın kuruluşlarından biri olan Anadolu Ajansının hedef alınarak yapıldığı da aşikardır. İsrail ordusu tarafından Anadolu Ajansına düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınarken Filistin ve Gazze'de sivillere yapılan saldırıları ve bunun yanı sıra dünyanın diğer bölgelerinde meydana gelen olayları tarafsız habercilik anlayışıyla aktarmaya çalışan Anadolu Ajansına ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum."

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram da İsrail'in bu saldırısını kınadı.

Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, masum Filistin halkına karşı sürdürdüğü saldırılara da derhal son vermesini isteyerek şunları kaydetti:

"Demokrasi ve basın özgürlüğünden dem vuran Amerika ve Avrupa ülkelerin bu saldırılar karşısında sessiz kalmasını da kabul etmek mümkün değildir. Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran Anadolu Ajansının sesini kesmeye ne İsrail'in ne başkasının gücü yetecektir. Bu vesile ile Anadolu Ajansı yetkililerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral de yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı şiddetle kınadı.

- Ordu

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, dünya mazlumlarının sesi AA ve çalışanlarına yapılan saldırıyı lanetlediğini ifade etti.

Rektör Yarılgaç, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının, toplumun haber alma hakkını tesis etmek için emek harcayan AA çalışanlarını hedef aldığını belirterek, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı nezdinde tüm kurum çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yarılgaç şunları kaydetti:

"İsrail ordusu, AA'nın Gazze'de bulunan ofisine bir hava saldırısı yapmıştır. Bu saldırı, basın özgürlüğüne ve bireylerin gerçekleri öğrenme hakkına yapılmıştır. İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını dünyaya duyuran AA'nın ve çalışanlarının yanındayız."

- Artvin

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki de AA ofisinin de bulunduğu binayı hedef alan saldırıyı kınadı.

Tilki, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının insanlık adına utanç olduğunu belirtti.

İsrail ordusunun Gazze'de masum insanlara yönelik düşmanca saldırılarını sürdürdüğüne işaret eden Tilki, şunları kaydetti:

"Bu saldırılarda ülkemizin önemli yayın kuruluşlarından biri olan Anadolu Ajansı da hedef alınmıştır. Gazze'de olup bitenleri ve İsrail’in masumlara yönelik zulmünü tarafsız habercilik anlayışıyla aktarmaya çalışan Anadolu Ajansına ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırıları şiddetle kınıyorum."

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin de yayımladığı mesajla İsrail'in Gazze'deki Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını kınadı.

Kaynak: