İsrail’in Filistinli milletvekilini gözaltına alması

İsrail’in Filistinli milletvekilini gözaltına alması
İsrail’in Filistinli milletvekilini gözaltına alması
İsrail ordusu, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi lideri ve milletvekili Halide Cerrar'ın gözaltına altına alındığını doğruladı

KUDÜS (AA) - İsrail ordusu, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) lideri ve milletvekili Halide Cerrar'ın gözaltına altına alındığını doğruladı.

İsrail ordusundan ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusuna verdiği cevapta, “FHKC lideri Cerrar gece saatlerinde düzenlenen bir operasyonla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi, Cerrar’ın son aylarda terör faaliyetlerini desteklemesi ve teşvik etmesi” ifadelerini kullandı.

Yetkili, daha önce de tutuklanıp serbest bırakılan milletvekili Cerrar'ın nereye götürüldüğü hakkında ise bilgi verilmedi.

AA'ya konuşan görgü tanıkları, İsrail askerlerinin sabahın erken saatlerde Cerrar'ın Ramallah'taki evine baskın düzenlediğini bildirmişti. Evde arama yapan askerlerin daha sonra Cerrar'ı gözaltına aldığı kaydedilmişti.

İsrail hapishanelerinde "idari tutuklu" olarak 30'dan fazla milletvekilinin bulunduğu belirtiliyor. İsrail, "gizli güvenlik bilgilerine" dayanarak, Filistinlileri, "idari tutuklama" adı altında 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.