İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

Suriye'nin Azez ilçesinde göstericiler, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamlarını protesto etti
İsrail'in Gazze'deki katliamına tepkiler

AZEZ (AA) - Suriye'nin Azez ilçesinde, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamları protesto edildi.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın Azez ilçesinde Acel aşireti mensuplarının da aralarında olduğu göstericiler, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamlarını protesto etmek için bir araya geldi.

Ellerinde Filistin, Türk ve Özgür Suriye Ordusu bayrakları taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

"Kudüs Bizimdir" ve " Kudüs'ün yanındayız" yazılı pankartlar açan göstericiler, ABD ve İsrail bayraklarını ateşe verdi.

Acel Aşireti Lideri Zekkur İid Ebu Ali yaptığı konuşmada, ABD ve İsrail'in yapmış oldukları katliamlara çok sayıda Arap liderinin sessiz kalmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkına sahip çıktığını dile getirdi.

Ebu Ali, terör örgütü YPG/PKK'ya destek veren ABD ve İsrail'in Kudüs topraklarına el koymasını ve Kudüslüleri katletmesini kınadı.

İsrail askerlerinin, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etmek ve Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını anmak isteyen göstericilere ateş açması sonucu 62 Filistinli şehit olmuş, en az 3 bin kişi yaralanmıştı.

Kaynak: