İsrail'in tuzağı Türkiye'yi harekete geçirdi!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin İsrail’den satın aldığı insansız hava aracı Heronların TSK’ya yanlış istihbaratlar verdiğini söyledi.
İsrail'in tuzağı Türkiye'yi harekete geçirdi!

Canikli, “10 tane Heron aldık. Kullanımını İsrail’den gelen mühendisler yaptı, istihbaratı onlar üretti. Sonradan çoğunun yanlış olduğunu, dağı-taşı bombaladığımızı anladık” dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, gündeme dair soruları yanıtladı.. Canikli, savunma sanayi projeleri, terör operasyonları ve Heron olmak üzere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Canikli'nin açıklamalarının satır başları şöyle :

F-16'LARI MİLLİLEŞTİRDİK

F-16'ların beyinlerinin hemen hemen hepsini millileştirdik. Bizim tarafımızdan modernize edildi. Sadece o değil Almanlardan aldığımız leopar tankların komuta kontrol sistemlerini ABD'den aldığımız M60 tanklarının bütün beyinlerini değiştirdik. Bütün hepsinin silahlarını yerleştirdik.

KULLANDIRTMADILAR

Heronları 2004 yılında İsaril'den aldık. Büyük paralar verdik. 10 tane Heron aldık. Fakat hiçbir zaman etkili bir şekilde kullanamadık. Kullandırtmadılar. Kullanımını biz yapamadık. Kullanımını İsrail'den gelen mühendisler yaptı. İstihbaratı onlar üretti. Bu istihbarata dayanarak F16'larımız bombalama yaptı. Sonradan çoğunun yanlış olduğunu dağı taşı bombaladığımızı anladık.Baykar'ın geliştirdiği İHA tek kelimeyle muhteşem. 5 km öteden aşağıdaki toplu iğneyi neredeyse görebiliyor. En önemlisi de SİHA'yı geliştirmemizdir. 8 km menzille hedefi tam noktasından vurabiliyor

FÜZELERİYLE VURULDU

Fırat Kalkanı operasyonunda 60 tankımız darbe aldık. ABD ve müttefiklerimizin terör örgütlerine verdikleri roketlerle ve füzelerle isabet aldı tanklarımız.

BOMBALAMAYI İZLİYORUZ

Kandil’e son günlerde yoğun hava harekatımız var. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın dediği gibi Kandil'de örgütün çok ciddi üst kademe yöneticileri imha edildi. Kandil'de çok ciddi örgütün üs kademe yöneticilerinin imha edildiğini biliyoruz. Bombalandığı zaman görüntüleri izliyoruz."

SİLAHLARI BOZUK ÇIKTI

Uçaktan atılan 110 km menzilli akıllı füzeler var. Delici özelliği olan bir mühimmat var. Çalışmalarına başlamıştık ama Zeytin Dalı’na yetişmeyebilir diye ABD’ye sipariş verdik. Parasını gönderdik, operasyon devam ederken gelmesi gerekiyordu. Operasyon bittikten sonra geldi ve bozuk çıktı. Dediler ki kusura bakmayın. Biz şu anda dışarıdan hiçbir silah ve mühimmat almadan sınır ötesindeki operasyonları yürütme kabiliyetine sahibiz. Hem menzilini hem de güdümlü hale getiriyoruz.

800 MİLYON DOLAR ÖDEDİK

F-35’ler yeni nesil savaş uçakları. 9 NATO ülkesi tarafından üretildi. En teknolojik bölümler ABD’de üretiliyor. Toplamda 110 tane alacağız. 11 milyar dolar dolar ödeme yapacağız. Şu anada kadar 800 milyon dolar ödeme yaptık. Anlaşmanın tüm şartlarını geciktirmeden yerine getirdik.