İsrail'li gençlere mektup

İslam Konferansı Gençlik Forumu, İsrailli gençlere sosyal medya üzerinden ulaşmayı amaçlayan "İsrailli Akranıma Mektup" kampanyası başlattı
İsrail'li gençlere mektup

İslam Konferansı Gençlik Forumu (İKGF), sosyal medya üzerinden 200 bin İsrailli gence ulaşmayı amaçlayan, "İsrailli Akranıma Mektup" kampanyası başlattı.

İKGF'den yapılan açıklamada, kampanyayla  200 bin İsrailli gence ulaşılarak tarihte kendi yaşadıkları sivil katliamlara, bugün Filistinliler'in maruz bırakıldığının anlatılacağı bildirildi.  

Sosyal medya üzerinden paylaşılan, "İsrailli Akranıma Mektup"  metniyle İsrailli gençlerden kendilerini Filistinliler'in yerine koymalarının isteneceği belirtilen açıklamada, kampanyayla Gazze'yi hedef alan gayri insani saldırılara son verilmesi ve acil ateşekese katkıda bulunulmasının amaçlandığı vurgulandı. 

Açıklamada, tüm din ve inançlardan gençlerin katılmasının öngörüldüğü kampanya kapsamında uluslararası gençlik örgütleri ve İslam İşbiriği Teşkilatı üyesi ülkelerin ilgili kurum ve kuruluşlarına da ulaşılarak katılımlarının teşvik edileceği aktarıldı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKGF Genel Sekreteri Elşad İskenderov da sosyal medya üzerinden İsrailli gençlere ulaşarak Gazze'ye yönelik saldırılar konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Elşad, bu kampanya ile dünya kamuoyunun dikkatini Filistin'e çekmeyi, Gazze'deki olayların dinler ve medeniyetler arasındaki çatışmaları körüklemesinin önüne geçmesini hedeflediklerini kaydetti. 

Mektuptan...

İsrailli gençlere ulaştırılması hedeflenen mektupta, "Vicdanına kulak ver, senin adına çocukların öldürülmesine izin verme" ifadelerine yer verildi.

Gazze'de İsrail hükümetinin yürüttüğü katliamın dünyayı şoke ettiği belirtilen mektupta, "Gazze'deki sahneler dünya çapında milyonlarca insanı öfkelendiriyor, antisemitizmi alevlendiriyor ve dinler  ve medeniyetler arası düşmanlıkları körüklüyor. Bir dakika dur ve ve vicdanının sesini dinle. Vicdanın bu kara, ağır sorumluluğu taşımak istiyor mu?" denildi.