Issız adam

Fethullah Gülen’in bir zamanlar ziyaretçi akınına uğrayan malikanesinde bugünlerde sessizlik hakim.
Issız adam

Paralel yapılanmanın gerçek yüzünün ortaya çıkması belki de en çok Pensilvanya’da yaşayan ve örgüt üyelerince ‘kainat imamı’ olarak nitelendirilen Fethullah Gülen’i etkiledi. Yakın bir zamana kadar özellikle Türkiye’den bölgeye giden ziyaretçilerle neredeyse dolup taşan ‘Gülen çiftliği’nden bugünlerde ses seda çıkmıyor. Pocono Dağları’ndaki ormanlık alanın içine kurulu malikane çevresinde, gazetecilerin görüntü almasını engellemekle görevlendirilmiş bazı şahıslar dışında pek kimse görülmüyor. 1999 yılında tedavi olacağı bahanesiyle ABD'ye giden Gülen, kendisi için hazırlanmış malikanede ikamete başlamış ve binanın bulunduğu yerleşke, zamanla oldukça genişlemişti. Bir dönem Türkiye'den kafileler halinde giden ziyaretçileri ağırlayan Pocono Dağları, son günlerde adeta ölüm sessizliğine büründü. 
TÜRK AMA TÜRKÇE KONUŞMADI
Gülen ve yakın çevresinin ikamet ettiği malikaneye ev sahipliği yapan Saylorsburg kasabasında çekim yapan Anadolu Ajansı ekibi, kompleksin giriş kapısını yol kenarından görüntülediği sırada tepkiyle karşılaştı. Kompleksi içine alan özel mülk alanını belirleyen sınırın dışında çekim yapan muhabirler, o sırada yerleşkeye giren bir arabanın şoförünün agresif tavırlarına maruz kaldı. Türk olduğu gözlenen ve gazetecilerin Türkçe sorularını İngilizce yanıtlayan bir şahıs, alanda çekim yapılamayacağını İngilizce konuşarak iddia etti. Türk olduğu gözlenen şahıs, çekim yapmayı sürdürmeleri halinde muhabirleri polise şikayet etmekle tehdit etti. 
KİMSEYE ULAŞILAMIYOR!
Kim olduğu belirlenemeyen şahıs, yerleşkenin etrafındaki yolda devriye gezdiği görülen ve Türk olduğu anlaşılan bir şoföre “Mr. Josef” diye seslendikten sonra, ondan kamu alanı içinde görüntü alan habercilere engel olmasını istedi. ‘Mr. Josef’ olarak anılan ve Türk olduğu gözlenen şahsın, bunun üzerine olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Bir süre sonra kompleksin girişindeki güvenlik kulübesine giden muhabirlere, kendilerini karşılayan bir görevli, yol kenarında çekim yapmanın serbest olduğunu söyledi. Kompleksin içinde görüntü almak için Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan izin alınması gerektiğini belirten görevli, daha sonra izin için Ortak Değerler İçin İttifak (Alliance for Shared Values) isimli organizasyonun iletişim direktörü Yasemin Aksoy’u adres gösterdi. Ancak, Gülen’in de içinde yaşadığı kompleks içinde çekim yapma izni almak için irtibata geçilmesi istenen 
telefon numarasından kimseye ulaşılamadı.

Kasabalı tanımıyor

Fethullah Gülen’in Pocono Dağları üzerindeki yaklaşık 110 bin metrekarelik bir alana yayılan yerleşkesi, dışarıdan görüntülenmeye imkan vermeyen konumuyla dikkati çekiyor. Kasabanın az sayıdaki işletmelerinin kümelendiği alandan da uzak bir konumda bulunan yerleşke, büyük ve sık ağaçlar nedeniyle etraftaki tepelerden de tatmin edici şekilde görüntülenemiyor. Kompleksin kasabadan tecrit edilmiş gizemli yapısına vurgu yapan kasaba sakinlerinin büyük çoğunluğu, 1999’dan beri burada yaşıyor olmasına rağmen Gülen’in adını hiç duymamış. 

Masum vatandaşlara yönelik Tahşiye kumpası nedeniyle Adalet Bakanlığı'nın hakkında 'kırmızı bülten' çıkarmaya hazırlandığı Fethullah Gülen'i, ABD'nin iade edip etmeyeceği merak konusu. Bu ülkenin, Gülen'i Türkiye'ye vermek yerine sınırdışı etmekle de yetinebileceği belirtiliyor.