İstanbul Başakşehir tek golle güldü

İstanbul Başakşehir tek golle güldü

Spor Toto Süper Lig'in 18 haftasında İstanbul Başakşehir, deplasmanda Kasımpaşa'yı tek golle yenerek iki maç sonra galip geldi.

İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta Adem Büyük'ün 56. dakikada kırmızı kart görmesiyle rakip sahaya çok fazla adamla gitmeye başladı. Karşılaşmanın 77. dakikasında hakem Süleyman Abay'ın İlhan Eker'in ceza sahasında topu elle oynadığına karar vermesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Semih Şentürk 79. dakikada gole çevirerek takımına galibiyeti getirdi.

Bu galibiyetle iki maç aradan sonra galip gelen İstanbul Başakşehir, puanını 31'e yükseltti ve maç fazlasıyla 4. sıraya yerleşti.

Kasımpaşa'da düşüş sürüyor 

Ligde 12 maç aradan sonra sahasında geçen hafta Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olan Kasımpaşa, seyircisi önünde yine kaybetti.

Ligin ilk bölümünde kendi sahasında maç kaybetmeyen lacivert-beyazlılar, son iki maçında taraftarının önünde gol atamadan yenilmiş oldu. Kasımpaşa 23 puanda kalırken, son 5 maçındaki 3 yenilgisini aldı.

Penaltıyı 'kim atacak?' tartışması 

Karşılaşmanın 77. dakikasında kazanılan penaltı atışını kullanmak isteyen Semih Şentürk ve Perbet arasında tartışma yaşandı.

Penaltı atışını ısrarla kullanmak isteyen Perbet, topu Semih Şentürk'ten almak istedi ve ikili arasında itişme yaşandı. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın penaltıyı Semih'in atmasını işaret etmesi üzerine Perbet, arkadaşlarının da araya girmesiyle penaltı kullanma ısrarından vazgeçti. Lacivert-turunculu bazı oyuncular Perpet'i sakinleştirmeye çalıştı.  

Semih, 8. golünü attı 

Kasımpaşa'nın gol kralı unvanlı futbolcusu Semih Şentürk, bu sezon rakip fileleri 8. kez havalandırdı.

Akhisar Belediyespor'a üç, Galatasaray, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor ve Balıkesirspor'a birer gol atan Semih, Kasımpaşa karşısında da takımına 3 puanı getiren penaltı golüne imza koydu.

İstanbul Başakşehir yine gol yemedi

Ligin en az gol yiyen takım olan İstanbul Başakşehir, bu sezon 12. kez kalesini gole kapattı.

Bu sezon 18 maçın sadece 6'sında rakip takımlara gol şansı tanıyan lacivert-turnuculular, son iki haftada 4 gol yemişti. Kasımpaşa, maçında kalesini tekrar gole kapatan İstanbul Başakşehir, bu sezon 18 maçta 10 gol yedi.

Adem ve Tunay atıldı

Kasımpaşalı futbolcular Adem Büyük ve Tunay Torun, kırmızı kart görerek takımlarını sahada yalnız bıraktı.

Müsabakanın 28. dakikasında hakeme itirazdan sarı kart gören Adem, 57. dakikada ise ceza sahasında kendisini yere attığı gerekçesiyle ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Adem gibi ilk sarı kartını 83. dakikada hakeme itirazdan gören Tunay Torun, 90. dakikada rakibine yaptığı sert hareketten ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyundan atıldı ve takımını 9 kişi bıraktı.

Öte yandan müsabakanın ikinci yarısında itirazlarından dolayı Kasımpaşa'nın kaleci antrenörü İbrahim Yılmaz, hakem Süleyman Abay tarafından tribüne gönderildi.

Arveladze'ye tepki

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, lacivert-beyazlı bazı taraftarlar tarafından istifaya çağrıldı.

Tunay Torun'un kırmızı kart görmesinden sonra kale arkası tribünde bulunan taraftarlar, "Shota istifa" tezahüratları yapmaya başladı. Bunun üzerine tribünlere dönen Gürcü teknik adam üzgün bir şekilde kafasını salladı. Kasımpaşa kulübesinin arkasında bulunan taraftarlar ise alkışlarla Shota Arveladze'ye destek verdi.