İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aşure ikramı

50 aşçı tarafından hazırlanan 22 ton aşure, 22 Eylül'e kadar kentin çeşitli noktalarında vatandaşlara dağıtılacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aşure ikramı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, 50 aşçının pişirdiği 22 ton aşure kentin çeşitli noktalarında vatandaşlara ikram ediliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi aşure geleneği yaşatılıyor.

Lojistik Destek Merkezi'nin mutfağında 50 aşçı tarafından 2 günde hazırlanan 22 ton aşurede, buğdaydan nohuta, kayısıdan üzüme, fındıktan şekere 12 ton malzeme kullanıldı.

Aşure dağıtımı, 14 ilçede ve çeşitli merkezlerde 22 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Şişli, Ataşehir, Büyükçekmece, Kartal, Beşiktaş, Maltepe, Çatalca, Beylikdüzü, Bakırköy, Silivri, Sarıyer, Avcılar, Kadıköy ve Adalar ilçelerinde mobil büfeler aracılığıyla gerçekleştirilecek aşure dağıtımı ayrıca TEKNOFEST alanı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu alanı ve Beyaz Masa Noktaları'nda vatandaşlara ikram edilecek.

- Başkan Uysal, mesaj yayımladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mevlüt Uysal da muharrem ayı ve aşure günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Uysal, mesajında, "Aşure günü, paylaşmanın, kardeşliğin ve dayanışmanın günüdür. İdrak ettiğimiz muharrem ayı ve aşure gününün tüm İstanbullulara huzur ve bereket getirmesini dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: