İstanbul Konyaspor metropolde yapayalnız!

İstanbul Amatör Lig'de mücadele veren İstanbul Konyaspor, kendilerine verilecek desteği bekliyor
İstanbul Konyaspor metropolde yapayalnız!

Türkiye’nin başı çeken amatör ligini bünyesinde barından İstanbul Amatör Küme Süper Grup’ta İstanbul Konyaspor’un varlığından haberdar mıyız? Atiker Konyaspor’da yaşanan sponsor krizinin bir benzerini İstanbul’da mücadele eden temsilcimiz de yaşıyor. 2014’te kurulan ilk yılında 1.Amatör Küme’ye, sonraki sezon Süper Grup’a yükselen Yeşil-Beyazlı renklere bürünmüş olan kulüp, Konya’dan yeteri kadar destek alamıyor. Konya’nın yoğun nüfusunun yer aldığı Bozkır İlçesinden isimlerin yöneticilik yaptığı İstanbul Konyaspor, belediye ve sponsor takımları ile kıran kırana mücadeleye giriyor.

ZEYTİNBURNU KULÜBÜ AMA FATİH’TE ANTRENMAN YAPIYOR
İstanbul Konyaspor Kulübü Başkanı Hüseyin Dediş, destek konusunda Konya’ya sitemini dile getirdi. Dediş, “İstanbul’da Bozkır’ın kazası kadar nüfusu kadar yerlerin takımları var. Kulüp lokalleri, önemli tesisleri var. Bizim ise hiçbir şeyimiz yok. Biz normalde Zeytinburnu kulübüyüz normalde, Zeytinburnu’nda 16 kulüp karar almış yeni bir kulüp ilave etmemek için. Bu neden biz bir süre problem yaşadık. Sağ olsun Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan Bey ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik bizim sesimize kulak verdi. Fatih bölgesinde kulübümüze yer verildi, idmanlarımızı ve maçlarımızı yapabiliyoruz” dedi.

MADDİ DESTEĞE İHTİYAÇLARI VAR
Parasal anlamda sıkıntı içerisinde olduklarını ifade eden Dediş, şunları kaydetti: ‘Konyalıların spora bakış açısı çok kötü. Spor kulübü önemsiz olarak görülüyor. 2014 yılında kurulduk. Kuruluşumuzun ardından adımları teker teker attık. Süper Grup’ta mücadele ediyoruz. Maddi anlamda aşırı derecede problem yaşıyoruz. Çevremizden ve Konya’dan da destek gelmeyince bizim de ilk günkü heyecanımız kaybolmaya başlıyor. Yeni sezonda 150-160 bin TL para harcayacağım ki bir alt düşmemek için. Her sene cepten, keseden, kasadan derken nereye kadar… Yarıştığımız takımlar 1 milyon, 750 bin, 500 bin harcıyor. İşin özeti; bizim derdimizi bizden başkası anlayamaz.’