Istanbul Photo Awards uluslararası jürisiyle dikkati çekiyor

Anadolu Ajansı (AA) tarafından 2015 yılında ilk kez düzenlenecek ve dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olması planlanan, uluslararası "Istanbul Photo Awards" için oluşturulan jüri dikkati çekiyor.
Istanbul Photo Awards uluslararası jürisiyle dikkati çekiyor

Anadolu Ajansı (AA) tarafından 2015 yılında ilk kez düzenlenecek ve dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olması planlanan, uluslararası "Istanbul Photo Awards" için oluşturulan jüri dikkati çekiyor. Uluslararası jüride Time dergisinin fotoğraf editörü Alice Gabriner ve Shanghai Center of Photography'nin (SCOP) kurucusu Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing gibi dünyaca ünlü isimler bulunuyor.

Yarışmanın jürisi, dünyanın en önemli basın kuruluşları, dergi ve gazetelerinin fotoğraf editörleri ve ödüllü foto muhabirlerinden oluşuyor.

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards"ın kazananlarını belirleyecek jüride yer alan uluslararası alanda tanınmış isimler arasında, Time'ın fotoğraf editörü Alice Gabriner, Shanghai Center of Photography'nin (SCOP) kurucusu Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing, Stern’in fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images direktörlerinden Georges Dekeerle ve AFP’nin fotoğraf geliştirme departmanı direktörü Michel Scotto yer alıyor.

Jüride, World Press ödüllü foto muhabirleri Yuri Kozirev, Guillaume Herbaut ve Patrick Chauvel’in yanı sıra Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Editörü Fırat Çağlayan Yurdakul bulunuyor.

TIME dergisi fotoğraf editörü Alice Gabriner

Alice Gabriner, Time dergisinde uluslararası fotoğraf editörü olarak çalışıyor. Gabriner, daha önce National Geographic dergisinde kıdemli fotoğraf editörü ve Beyaz Saray'da fotoğraf direktörü yardımcılığı görevlerinde bulundu. 20 yılı aşkın kariyerinde, dünyanın farklı yerlerinde açılan fotoğraf sergilerinin küratörlüğünü yaptı.

Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing

Shanghai Center of Photography'nin (SCOP) kurucusu Liu Heung Shing, Güneydoğu Asya’da medya stratejileri geliştirme konusunda dünyanın en büyük şirketlerine danışmanlık yapıyor. 1997'den 2005'e kadar Time Warner'ın Çin temsilciliğini yürüten Liu, Rupert Murdoch'a ait News Corp'ta başkan yardımcılığı yaptı ve Associated Press (AP) bünyesinde çalıştı.

Liu Heung Shing, kariyeri boyunca Pulitzer dahil birçok ödül kazandı.  

Yarışmaya 1,5 ayda 62 ülkeden binin üzerinde fotoğraf gönderildi

Yarışmaya başvuruların başladığı 1 Kasım tarihinden itibaren 62 ülkeden binin üzerinde fotoğraf gönderildi.

http://istanbulphotoawards.com adresi üzerinden yapılabilen başvurular 31 Ocak 2015'e kadar devam edecek. Ödül töreni Nisan 2015’te İstanbul’da düzenlenecek. Yarışmada haber tekil, haber seri fotoğraf, spor tekil ve spor seri fotoğraf olmak üzere dört kategori ve bir jüri özel ödülü için toplam 58 bin dolar ödül verilecek. Her kategorinin birincileri 8 bin, ikincileri 3 bin, üçüncüleri ise bin 500 doların sahibi olacak.

Istanbul Photo Awards, 1-7 Eylül’de Fransa’da düzenlenen "Visa Pour l'Image Perpignan" haber fotoğrafı festivalinde uluslararası fotoğrafçılara tanıtılmıştı. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, yarışma için özel hazırlanan internet sitesi istanbulphotoawards.comve anadoluimages.com adreslerinden ulaşılabilir.

Yarışma sonuçları Anadolu Images'da duyurulacak 

Istanbul Photo Awards'ın sonuçları Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük online editoryal fotoğraf portalı olan anadoluimages.com sitesinde de duyurulacak.

Anadolu Images'da Türkiye'nin ve bölgenin en eski ve köklü haber kuruluşu olan AA'nın 94 yıllık editoryal fotoğraf arşivinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından haber fotoğrafçılarının yükledikleri en güncel, en önemli fotoğraflara ve haber videolarına da ulaşılabiliyor.

Türkiye’den ve dünyadan binlerce gazete, dergi, web sitesi ve medya kuruluşunun en önemli kaynaklardan biri olan Anadolu Images sitesi üzerinden aranılan içeriğe en kolay satın alma süreciyle erişilebiliyor.