İstanbul'da Artvinlilerden maden protestosu

İstanbul'da Artvinlilerden maden protestosu

Yeşil Artvin Derneği üyeleri, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması plananan madencilik faaliyetini protesto etti. 

 Üsküdar'daki bir AVM'nin önünde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar adına açıklama yapan Yeşil Artvin Derneği üyesi Emrah Altıkulaç, Artvin'in 25 yıldır "maden belasıyla" mücadele ettiğini söyledi. 

Altıkulaç, 2012'de çıkan ÇED raporuna karşı 283 kişiyle dava açtıklarını ifade ederek, "Bu ÇED raporu iptal edildi, daha sonra 2009/7 nolu genelgeye istinaden ÇED raporuna karşı şirket tekrar dava dava açtı ve ikinci olumlu ÇED raporunu çıkardı" dedi. 

Sürecin şu anda Danıştay'da devam ettiğini belirten Altıkulaç, şöyle devam etti:

"Danıştay kararı reddetti. Hukuksal süreç tamamlanmamasına rağmen şirket bir hareket oluşturdu. Yaklaşık 15 gündür Artvin'deki insanlar bu mücadeleyi devam ettiriyor. Çadırlarda kalıyorlar, gecenin 4'ünde dağa çıkıyorlar. Biz de İstanbul'daki tüm Artvinliler olarak onlara destek olmak için buraya geldik. Mücadelemizin temel amacı bu, Artvin'deki madene 'dur' demek. Artvin'in coğrafi yapısını bilenler bilir, bir dağın yamacına kurulu. Top oynamaya düzlük bulamıyorken bizim kellemizi istiyorlar, hayatımızı elimizden almak istiyorlar. Yaşamak istiyoruz başka bir şey değil. Bugün buraya, yaşamanın en büyük hak olduğunu bağırmak ve şirket yetkililerine duyurmak için toplandık."

Eyleme katılanlar, Altıkulaç'ın konuşmasının ardından ellerindeki döviz ve pankartlarla müzik eşliğinde yürüdü. Toplanılan alandan şirket önüne doğru yürüyen kalabalık, attığı sloganlarla maden şirketinin çalışmalarını protesto etti.

Grup daha sonra dağıldı.