İstanbul'da kablo hırsızlarına operasyon

Silivri'de Türk Telekom'a ait yer altı kablolarının çalınmasıyla ilgili İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.
İstanbul'da kablo hırsızlarına operasyon

Silivri'de, Türk Telekom'a ait yer altı kablolarının çalınmasıyla ilgili İstanbul Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, jandarma komutanlığınca muhtemel hırsızlıkların önlenmesi, olay faillerinin ve çalınan malzemelerin ele geçirilmesi ile daha önce meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması amacıyla özel ekipler oluşturuldu.

Ekiplerin, 3 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu, "hırsızlık" suçundan 5 kaydı bulunan İ.P, aynı suçtan 3 kaydı bulunan M.İ, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan bir kaydı bulunan E.H. ve C.B'nin kabloları çaldıkları, bunları anlaştıkları hurdacılara satarak da haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Jandarma ekiplerince şüphelilerin ikamet ettiği Esenyurt ve Bahçelievler'de ev ve iş yerlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çok miktarda kablo ve kesim işlemlerinde kullanılan malzeme ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 kişi, işlemlerin ardından "organize bir şekilde kamu yararına veya hizmetine tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık"’ suçundan adliyeye sevk edildi. İ.P. ve C.B çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.