İstanbul'da karne heyecanı

İstanbul Valisi Şahin ve Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, Kadıköy Münevver Şefik Fergar İlkokulunda düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Birinci Dönem kapanış programında, öğrencilere karne verdi- Şahin: "Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemiz, insa
İstanbul'da karne heyecanı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemiz, insan sermayemiz. Dolayısıyla biz çocuklarımızı her bakımdan en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Biz insanımızı en iyi şekilde yetiştirdiğimiz müddetçe de dünyanın bütün kaynakları aslında bize hizmet eder." dedi.

Şahin, Kadıköy Münevver Şefik Fergar İlkokulunda düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı birinci dönem kapanış programındaki konuşmasında, eğitim-öğretimin kalitesi, niteliği ve içeriğinin toplumların ileri gitmesine veya geri kalmasında en önemli etken olduğunu anlattı.

Şahin, şunları söyledi:

"Toplum olarak tarih boyunca eğitime hep ayrı önem vermişiz. Eğitilmiş insana ve eğitilmiş insan gücünü istihdama çok özel önem veren milletlerden biriyiz. Öyle olmasaydı zaten yeryüzündeki birkaç önemli milletten biri olamazdık. Belki bugün yaşadığımız bir çok sorun olabilir, eksiğimiz olabilir ama hala eğitime en fazla önem veren milletlerden ve ülkelerden biriyiz. Son 10-15 yıldır bütçede en büyük payı eğitim alıyor. Eğitime hem bütçenin büyük oranı ayrılıyor hem de insanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve yerel idareler ayrı önem atfedederek, eğitim altyapısına yatırımlar yapıyor."

Şahin, pozitif bilgilerin yanı sıra toplumu millet yapan değerlerin de çocuklara aktarılması gerektiğini belirterek, "Değeri olmayan, ahlakı olmayan ve ilkeleri olmayan bilgi, insanlığın ve toplumumuzun başına bela olabilir. Bizim en büyük sermayemiz beşeri sermayemiz, insan sermayemiz. Dolayısıyla biz çocuklarımızı her bakımdan en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Biz insanımızı en iyi şekilde yetiştirdiğimiz müddetçe de dünyanın bütün kaynakları aslında bize hizmet eder çünkü kaynağı da kullanmak insan ister. Ne kadar gelişirseniz gelişin, ne kadar teknolojiniz ilerlerse ilerlesin, teknolojiyi, bilgiyi, kaynağı kullanmaya mutlaka bir insan gereklidir." diye konuştu.

Çocuklara tatilde kendilerince eğlenerek dinlenmelerini tavsiye eden Şahin, "Ne hoşunuza gidiyorsa onu yapın, spor yapın, müzik eğiliminiz varsa onunla uğraşın, bol bol İstanbul'u gezin." dedi.

- Öğretmenlere teşekkür

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de öğretmenlerin dönem boyunca yoğun şekilde çalıştığını ve çocukların geleceğini inşa etme konusunda çaba gösterdiğini dile getirerek, gayretlerinden dolayı öğretmenlere teşekkür etti.

Velilerden gerek eğitim öğretim gerekse tatil sürecinde çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmesini isteyen Yelkenci, velilere şu önerileri sundu:

"Unutmamalıyız ki oyun çocuğun en önemli işidir. Yetişkinler olarak mesleklerimiz bizler için ne kadar önemliyse, oyun da çocuklarımızın hayatında o kadar önemlidir, hatta oyun, çocuğun mesleğidir diyebiliriz. Tatil sürecinde ve bütün hayatları boyuna bunu da dikkate almanızı diliyorum. Çocuklarımıza verilecek en güzel karne hediyesi, onlarla beraber geçirilecek nitelikli zamandır. Çocuklarımızla ne kadar nitelikli zaman geçirirsek, onların gelişimlerine o kadar olumlu katkıda bulunmuş oluruz. Aynı zamanda onlar da ileride biz büyükleri ve kuracakları aileleriyle nitelikli zaman geçirmeyi arzu edeceklerdir. Tatilde evlatlarınızla daha nitelikli zaman geçirebilir, yaşadığımız bu güzel şehri gezebilir, çevrelerini, tarihlerini görerek, yaşayarak öğrenmelerini sağlayabiliriz. Evlatlarımıza ayıracağımız zaman, yarınların mutlu ve bilinçli anne babalarının habercisi olacaktır. 15 gün size süre olarak kısa gelebilir. İyi planlandığında, İstanbul öğrencilerimize verimli bir öğrenme imkanı sağlayacaktır."

Yelkenci, verimli bir dönem geçirilmesinde katkısı bulunan öğrencilere de teşekkür ederek, öğrencilere şöyle seslendi:

"Almış olduğunuz bu eğitimin ve bilginin iyi bir insan olmanız için sizlere verildiğini unutmayın. Ahlaktan yoksun bir bilginin size de çevrenize de bir faydası olmayacağını hatırınızdan çıkarmayın. Her eğitim-öğretim döneminde farklı bilgilerle donansanız da bunların hep aynı amaca hizmet ettiği değişmez bir gerçektir. Size düşen daima iyi bir insan olmaktır. Bu yüce amaç doğrultusunda her gün yenilenerek, gelişerek, emeklerinizi boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyorum."

İstanbul'da bütün tarihin baştan sona öğrenilebilecek olanakların bulunduğuna işaret eden Yelkenci, öğrencilere tatilde spor yapmalarını, sinema, tiyatro, müze ziyaretleri ve tarihi mekanları gezmelerini önerdi.

Programda öğrencilerden oluşan bir grup müzik dinletisi sundu, halk oyunları ekibi gösteri yaptı. Şarkı söyleyen anasınıfı öğrencilerine katılım belgeleri Vali Şahin tarafından verildi.

Daha sonra Vali Şahin, Milli Eğitim Müdürü Yelkenci ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu 4-C sınıfı öğrencilerine karnelerini verdi.

Kaynak: