İstanbul'da kırmızı alarm: Metro, uçak, trafik iptal!

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış, akşam saatlerinden itibaren kentte etkisini göstermeye başladı.
İstanbul'da kırmızı alarm: Metro, uçak, trafik iptal!

İstanbul dakikalar içinde karanlığa büründü. Avrupa yakasında gökyüzü eşine ender rastlanır yoğunlukta bulut örtüsüyle kaplandı. Yağış, şimşek ve gökgürültüsyle birlikte geldi. 17.50 sıralarında gün ışığı altındaki Avrupa yakası semtlerinde saatler 18.00'i gösterdiğinde tam anlamıyla gece yaşanmaya başladı. Yağışın etkisini artırarak sürmesi bekleniyor. 

İstanbul'da Meteorolojinin uyarılarının ardından akşam saatlerinde gökyüzünü kaplayan siyah bulutlarla hava bir anda karardı.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen şiddetli yağış akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. İstanbul genelinde etkili olan şiddetli yağıştan dakikalar önce gökyüzünü siyah bulutlar kapladı. Normal şartlarda havanın kararmasından yaklaşık 2 saat önce gökyüzündeki bulutlar İstanbul’da havayı kararttı.


İBB BÖYLE UYARMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada,  Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara  uyarıda bulunuldu.

Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi  başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili  olacak.

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar  metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde  kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar  doğrultusunda AKOM  planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire  Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire  Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını  tamamladı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla  fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

AKOM'un açıklaması

AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'da gün içerisinde az bulutlu  ve açık olması beklenen havanın, akşam saatlerinde yerini çok bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanağa bırakmasının beklendiği belirtildi.

Yağışın özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağının tahmin  edildiği vurgulanan açıklamada, İstanbullular ani sel ve su baskınlarına karşı  uyarıldı.

Açıklamada, yağışlı hava ve kuzeyli rüzgarların akşam saatlerinde  etkili olmasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerine  gerilemesinin beklendiği de ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilere göre ise İstanbul'da akşam  saatlerine kadar hakim olacak parçalı bulutlu hava, gök gürültülü sağanağa  dönüşecek ve 32 derecelerde seyreden sıcaklık da 24 dereceye kadar düşecek.

Yağışın yarın da devam etmesiyle kentteki sıcaklık en düşük 21, en  yüksek 26 derece olacak. Yağışlı hava cumartesi günü yerini parçalı bulutlu  havaya bırakacak.

İstanbul'da 'kırmızı' alarm! E-5 ve E-6 durdu

Akşam saatlerinde İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 18:25 itibariyle yüzde 81'e ulaştı.

Metro seferleri iptal edildi.

Atatürk Havaalanı'nda uçuşlar iptal.


TRAFİK DURDU!

İş çıkış saatine denk gelen çok şiddetli yağış nedeniyle bazı yolları su bastı.

Dolu ve yağmur yağışı sırasında önlerini görmekte zorluk çeken sürücüler yol kenarlarına çekerek havanın düzelmesini bekledi.

Metro, metrobüs, tren ve tramvay duraklarında da vatandaşlar mahsur kaldı.

UÇAKLARI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İstanbul'da yağmurun etkili olduğu akşam saatlerinde, 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlar Atatürk Havalimanı'na inecek uçakları olumsuz etkiledi

KIZILAY: BULUNDUĞUNUZ YERDE KALIN

Kızılay'dan "İstanbul'da yoğun yağmur, dolu ve boran sebebiyle bulunduğunuz yerde en az 1 saat kalın. Camlardan uzak durun" açıklamasında bulunuldu.

İSTANBUL BİR ANDA KARARDI

İstanbul dakikalar içinde karanlığa büründü. Avrupa yakasında gökyüzü eşine ender rastlanır yoğunlukta bulut örtüsüyle kaplandı.

Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla  fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

ÖNEMLİ UYARI

Meteoroloji vatandaşları yaşanabilecek ani sel, lokal su baskını, yerel dolu  yağışı ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli olmaları karşında uyarmıştı.